SPRIJEČIT ĆE OTVARANJE CENTRA ZA AZILANTE? ‘Idemo u Petrinju, ne želimo INVAZIJU MIGRANATA’

Željko Sačić bit će jedan od govornika na skupu koji će se održati 03.prosinca u Petrinji i to na temu “zbrinjavanja ilegalnih migranata u RH”.

Povod ovom okupljanju jest informacija o osnivanju radne skupine o prihvatu azilanata u bivše naselje za prognanike Mala Gorica kod Petrinje koja je izglasana na sjednici gradskog vjeća toga grada.

Da se Mala Gorica priprema za prihvat azilanata, potvrđeno je i iz MUP-a:

“Trenutno je u tijeku ishođenje građevinske dozvole za izgradnju Prihvatilišta koje će za početak biti namijenjeno za mali broj tražitelja međunarodne zaštite. Ministarstvo će s lokalnom zajednicom, udrugama civilnog društva i građanima detaljno i pravovremeno komunicirati sve informacije vezane uz uspostavu Prihvatilišta za tražitelje azila u Maloj Gorici”, kažu iz policije.

Nezadovoljni ovom odlukom, petrinjski su veterani kao i ostali monogi žitelji tog područja s Hrvatskim bedemom odlučili održati javnu tribinu na kojoj će se za govornicom pojaviti general Željko Sačić, Hrvoje Zekanović, Rozalija Bartolić i još mnogi drugi.

Što planira kazati na tribini, za Dnevno otkriva Željko Sačić:

“Dužnost nam je ukazati na posljedice koje će donijeti Marakeški sporazum. Ovaj prethodni mjesec donio je neko čudno primirje, a u isto vrijeme prihvat za azilante se priprema u Vojniću, Glini, Trilju i Staroj Gradišci. Postoji bojazan da tek sada nastupi invazija azilanata bez dokumenata, a mi smo u prilično nezavidnoj situaciji obzirom da su se Slovenija i Mađarska fizički ogradile. Možemo li to dopustiti? Ne bude li se to spriječilo, mi više nećemo biti turistička zemlja, nego zemlja azilanata”, u kratkim je crtama svoje bojazni objasnio Sačić koji je dodao kako bi “jako volio da griješi u svojim procjenama”.

Autor:Snježana Vučković
Izvor :

dnevno

Komentari

comments

Vidi još:  ALARMANTNA SITUACIJA Među pristiglim migrantima puno ovisnika i zaraženih