Sramota je da se Hrvatska srami Dana pobjede nad fašizmom

Zajednica udruga antifašističkih boraca i antifašista Zagrebačke županije organizirala jučer tribinu »Antifašizam danas« na koju je za govornika dovela potpredsjednik SDP-a Ranka Ostojića.

No, nazočne je više zanimao Ostojić kao jedan od kandidata za predsjednika SDP-a, s obzirom da nisu krili nezadovoljstvo onom što je za antifašizama učinila bivša Vlada pod ravnanjem SDP-a.

Ranko Ostojić im je kazao kako je njegova želja oformiti široku, zajedničku platformu, novu snagu na kojoj će SDP, kao vodeća stranka ljevice, zajedno s antifašističkim udrugama i udrugama civilnog društva, sa svima koji dijele isti svjetonazor, stati u obranu temeljnih vrijednosti zapisanih u Ustavu. Biti će to platforma koja će se boriti protiv konzervativne revolucije i braniti sekularnu državu, savez koji će se boriti protiv stvari koja se događaju a jesu, kako je rečeno, fašizam u novom obliku.

Osvrnuo se Ostojić i na način na koji Hrvatska obilježava Dan pobjede 9. svibnja, koji je i Dan Europe.

»Možemo biti punopravna članica EU i odlučivati o svemu, ali je istina da se sramimo 9. svibnja koji se slavi u svim zemljama jer je tada poražen totalitarni režim u čemu je veliku ulogu odradio antifašistički pokret predvođen Titom«, kazao je Ostojić.

Sudionici skupa zamjerili su Ostojiću slab rezultata SDP-a na prošlim izborima, baš kao i to što nisu izjednačena prava pripadnika antifašističkog pokreta koji je zaslužan za Hrvatsku u postojećim granicama, s pravima branitelja koji su obranili te granice.

– Puno toga bi mogli reći što smo mogli ranije odraditi na druge načine, ali mislim da su momenti sljedeći i da u svakom trenutku trebate promisliti na Zlatka Hasanbegovića i Brunu Esih, na ekipu koja se itekako sprema da u datom trenutku iskorisiti svoju poziciju i dodatno zakovitla podjele unutar Hrvatske – kazao je Ostojić, piše Novi list.

Vidi još:  IZ DORH-A NESTAO SPIS O BRKIĆU! Evo Ostojićeve izjave…

Izvor :

N1info

Komentari

comments