Srbija je ZGROŽENA Plenkovićevim odgovorom Šešelju: Evo što mu najviše zamjeraju!

Srpski je tisak ovih dana prepun nevjerojatnih reakcija zbog odgovora premijera republike Hrvatske Andreja Plenkovića na malignu, velikosrpsku retorikuAleksandra Šešelja, sina istoprezimenog četničkog vojvode.

Da stvar bude gora, provokacija Šešelja mlađeg nije se dogodila negdje na Balkanu, već u samom srcu Europske unije, u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe.

I dok je hladni odgovor premijera Plenkovića u Hrvatskoj pozdravljen kao jedan od njegovih rijetkih odlučnih i beskompromisnih liderskih poteza, naši istočni susjedi su mu to veoma zamjerili što je dobar pokazatelj dubokog i zasad nepremostivog jaza koji ova dva naroda imaju kada je u pitanju vrednovanje događaja iz recentne nam povijesti.Na drugoj je stranici Kurira, jedne od najtiražnijih srpskih dnevnih novina tako u subotu, u rubrici ‘Lični stav’ osvanuo tekst Miodraga Linte, predsjednika saveza Srba iz regiona pod naslovom ‘Plenkovićeva je izjava skandalozna’.

Linta skandaloznom smatra Plenkovićevu izjavu da je u Domovinskom ratu Srbija bila agresor na Hrvatsku. Prema njegovom mišljenju ‘uzrok rata u Hrvatskoj je bio režim Franje Tuđmana, a rezultat tog rata velik broj raseljenih Srba’.

Hrvatska je, navodi dalje Linta, ‘izvršila agresiju na krajiške Srbe i na JNA i rezultat toga je pola milijuna protjeranih Srba’.

Izgleda da opasan trend povijesnog revizionizma ne zahvaća samo prostore naše države već je uhvatio čitav istok Europe što je potencijalno opasno za sav europski kontinent koji već 28 godina živi, manje više, u velikome miru.

Gospodinu Linti stoga savjetujemo da pogleda granice bivše Jugoslavije koje su uspostavljene na drugom zasjedanju AVNOHA u Jajcu 1943. te da se zapita koja ih je vojska (i praravojska) 1990. prešla.  Savjetujemo mu da analizira malo bolje tijek događaja kobnih godina 1990. i 1991. pa kada to napravi neka promisli je li ‘Tuđmanov režim’ zaista bio taj koji je napao krajiške Srbe ili su se oni prije toga pobunili braneći ne Jugoslaviju nego ideologiju velike Srbije koja nikakve veze s jugoslavenskom idejom nema.

Vidi još:  RUSKA PARAVOJNA ORGANIZACIJA NA OBUKU ODVLAČI DJECU IZ SRBIJE: Zabranili im da mlade uče ratovanju, ali oni su našli način

Bilo bi mu dobro i da prouči odnos režima Slobodana Miloševića prema srpskim izbjeglicama nakon pada SAO Krajine kao i ‘toplu dobrodošlicu’ koju im je priredio. Milošević je hrvatske Srbe iskoritio kao pijune za svoju krvavu politiku, a potom ih odbacio kada mu više nisu trebali. Slično radi državni vrh Srbije i danas, a kako i neće kada njome upravlja bivši radikal i Miloševićev ministar propagande.

Žalosno je samo što mu u tomu pomažu neki predstavnici hrvatskih Srba, među koje spada i Linta kojemu su četiri generacije predaka rođene u općini Vrginmost.

Sramotno je za Srbiju, koja sjajno napreduje na svom putu prema Europi, da državni i intelektualni vrh upućuje oštre kritike našem premijeru istovremeno braneći sina jednog za mir na ovim prostorima, dokazano opasnog čovjeka. Vojislav Šešelj,podsjetimo,  osuđen je za ratni zločin, iako je trebao biti osuđen i za ratno huškanje s kojim ne prestaje ni danas usprkos činjenici da je star i bolestan. Svoju je bolesnu opsesiju hrvatskim susjedima, kako možemo vidjeti u događajima od prošlog tjedna, prenio i na vlastitog sina kojeg je odgojio u mržnji, umjesto u ljubavi.

Izvor :

dnevno

Komentari

comments