Srpski mediji: Kosovski specijalci upali u srpska sela, uhićuju Srbe

PRIPADNICI specijalnih snaga kosovske policije ušli su u prostorije Kulturnog centra “Božidar Mitrović Šandor” u Šilovu, javljaju srpski mediji.

Dužnosnik kosovske policije Baki Keljani ispričao je za RTS da u policijskoj akciji u Kosovskom Pomoravlju ima uhićenih.

Srpski izvori u Pomoravlju prenose da su jutros privedeni načelnik Kosovsko-pomoravskog okruga Radovan Stojković i direktor filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Gnjilanu Jovan Denić. Prethodno su ispitivani. Također, Blic javlja da je priveden i Nenad Stojanović, po zanimanju automehaničar, zaposlen pri Vojsci Srbije u Vranju.

Akcija u rano jutro

RTS javlja kako je akcija počela rano jutros. Specijalci su blokirali kuće načelnika okruga i direktora službe za zapošljavanje u Gornjem Kuscu. Osim u njihove kuće, naoružana policija je s džipovima opkolila, a zatim i pretresla pojedine ustanove u kojima se nalaze uredi službe za zapošljavanje i načelnika okruga.

RTV Plus javlja kako je Stojanović uhićen jer je navodno vršio pritisak na srpske pripadnike KSB-a da napuste tu službu.

“Ovo je odmazda što su svi članovi KSB-a iz Gnjilana napustili ovu službu u proteklih desetak dana”, ispričao je izvor za Blic.

Izvor :

index

Komentari

comments

Vidi još:  Kome je u interesu dizati tenzije između Srba i Hrvata?