Stanje u našim vrtićima možda najbolje ilustriraju ove fotke užine koje je objavila jedna mama iz Velike Gorice

Inače, vrtić plaća 590 kuna mjesečno i kaže da ovo nije izoliran slučaj.

Sredinom 2016. godine, Telegram je objavio istraživački specijal o tome kako smo Grad Zagreb uhvatili u zataškavanju istine o vrtićima. Naime, zbog smanjenja dotacija, djeca su u vrtićima ostajala gladna i jela lošu hranu. A objava jedne mame iz Velike Gorice sada je pokazala kako situacija ni tamo nije znatno bolja.

Na Facebooku je objavila fotografiju obroka koji je njezina kći dobila u jednom vrtiću u Velikoj Gorici. Užina za petogodišnje dijete sastojala se tako od pola kriške kruha i jedne kriške sira. Kontaktirali smo ovu gospođu koja kaže kako je ovo uobičajena situacija.

Užina u jednom velikogoričkom vrtićuFACEBOOK

TETE TRAŽE RODITELJE DA DONESU OSNOVNE STVARI ZA DJECU

“Kad dođemo po dijete, vidimo da su za užinu dobili kiflicu i jogurt, komadić kruha i sir”, kaže. Osim toga, tete traže roditelje da im donesu maramice, vlažne maramice, čaše i slične stvari za djecu jer redovito ostaju bez osnovnih stvari.

“Prisiljene su moliti. Napišu na papir kad ponestane stvari i stave to na oglasnu ploču”, kaže nam ova gospođa i pojašnjava da se takve situacije događaju svaki mjesec. Vrtić, inače, ovi roditelji plaćaju 590 kuna mjesečno. Osim toga, djeca u vrtiću nemaju se s čim igrati pa nam kaže kako je ona, kad su se u petom mjesecu preselili iz Zagreba u Veliku Goricu, u vrtić nosila igračke jer su se tete krpale s par lutaka.

NE RADI SE O IZOLIRANOM SLUČAJU

“Dvije tete brinu za dvadesetak djece u grupi, što uključuje i djecu s posebnim potrebama. Drage su, ljubaze i brižne, o njima mogu reći samo sve najbolje. Sigurna sam kako situacija u vrtiću nema veze s njima, a vjerojatno ni s ravnateljicom. Odgovoran je grad”, kaže nam.

Inače, u komentarima ispod objave ove mame, javio se i jedan gospodin koji je objavio fotografiju obroka koji je njegovo dijete dobio za užinu, također u jednom vrtiću u Velikoj Gorici. U ovom slučaju, bio je to komadić kruha tek na dijelovima premazan margarinom. Osim njega, javili su se i drugi roditelji koji su svojim komentarima potvrdili kako se definitivno ne radi o izoliranim slučajevima.INES LUKIĆ

Vidi još:  Horor iz dječjih bolnica: ‘Tukla ga je, stiskala, bacala dječaku glavu u stranu! Derala se, glava mu je visila’

Izvor :

telegram

Komentari

comments