STARO NARODNO VJEROVANJE: Evo kako da privučete NOVAC u kuću i UVIJEK ga imate!

Način na koji se ophodite prema novčanicama, kažu naši stari, može utjecati na financijsku situaciju u kući. Evo kako se treba odnositi sa parama prema narodnom vjerovanju.

Plaća treba ”prespavati”

Da bi novac koji ste zaradili „volio“ vašu kuću, onog dana kada dobijete plaću nemojte potrošiti ni jednu kunu. Cijela suma trebalo bi, po vjerovanju, prenoćiti u vašem domu.

Što se ne pozajmljuje susjedima

Ne treba pozajmljivati kruh ili sol jer novčana sigurnost može napustiti vaš dom i otići u susjednu obitelj.

novac1

Kućna pravila za pun budžet

Novca neće biti ako zviždite u sobi i mrvice sa stola čistite rukom.

Kada džepovi donose novac

Džepove odjeće koja visi u ormanu napunite sitnim papirnim novcem. Pare ne vole probušene džepove ili otpalu dugmad.

novac4

Staro vjerovanje o metlama

Da bi u kući bilo novaca, metlu treba postaviti drškom na dolje.

Napravite trougao od novčanice

U najmanjoj pregradi novčanika čuvajte novčanicu savijenu u trokut. Također, u novčaniku treba postojati i sretna kovanica – prvi zarađen novac ili onaj dobijen od dobrog čovjeka. Tu novčanicu ne treba potrošiti – ona je talisman financijske sigurnosti. U suprotnom, novci se mogu  „naljutiti“  ne dolaziti do vaše ruke.

novac

Čuvajte kovanice

Nikada ne držite novčanik prazan, neka u njemu bude makar po koji novčić. Sav novac mora biti glavnom stranom okrenut prema gazdi.

Ne kradite tuđu sreću

Dobijene pare na kocki, zarađene nepošteno, nađene ili raskidane, ne donose sreću i zato se ne trebaju zadržavati u vašem novčaniku. Podijelite ih sirotinji ili ih brzo potrošite.

novac-euri

Čuvajte krupnu novčanicu

U kući ili u stanu treba godinu dana čuvati krupnu novčanicu, koja će se napuniti vašom energijom i početi privlačiti novac.

money-nsk

Izvor: novi.ba

Komentari

comments

Vidi još:  Ljudi su se super zabavljali s onom čašom kave koja je uletjela u Igru prijestolja, ali evo, HBO ju je sada maknuo