ŠTO JE OVO?! (Van)zemaljsko biće šokiralo ljude na plaži

“Vanzemaljsko” biće otkriveno na plažama Novog Zelanda začudilo je i ujedno zadivilio prisutne.

Poput želea, žarkih ljubičastih i bijelih boja, morsko stvorenje koje se nasukalo na plaži ne izgleda kao nešto s ovoga svijeta, međutim Nacionalni institut za vodu i atmosferu u Novom Zelandu identificirali su stovrenje.Radi se o “Lavljoj grivi” jedna od najvećih meduza na svijetu. Adam Dickinson, koji je sa suprugom Evom i djecom posjetio plažu, rekli su da je stvorenje bilo široko gotovo pola metra.

Screenshot – Facebook

“Hodajući uz plažu vidjeli smo do 100 nasukanih meduza’, rekao je. “Na kraju, nakon otprilike jednog sata naišli smo na ovo, bili smo impresionirani’

Flickr
Pod vodom krakovi te vrste meduza mogu doseć čak 37 metara, što je duže od plavetnog kita. Ubodi te vrste nisu nikad zabilježeni kao kobni za ljudsku vrste, može uzrokovati crvenilo i blagu bol, ali kao za većinu meduza dovoljno je ranu preliti octom kako bi se dekativirale stanice koje ubrizgavaju otrov. Međutim, radi ogromnog broja krakova što ova meduza ima uvijek je bolje ić do liječnika ukoliko imate nesreće da se na nju nabodete, upozoravaju stručnjaci.

Izvor :

dnevno

Komentari

comments

Vidi još:  ŠOKANTNO PRIZNANJE INŽENJERA: ‘Osobno sam ušao u letjelicu dugu 52 metra koja nije s ovoga planeta!’