STRAVA U PORTUGALU: Napadi i sukobi stotina nasilnih afričkih migranata na portugalskoj rivijeri

Društveni mediji su preplavljeni videozapisima koji su se pojavili nakon što su neprijateljski sukobi između 500 stotina Afrikanaca doveli teših ozlijeda mladića na plaži u Tamarizu koja je vrlo otmjeno području u portugalskom gradu Lisabonu

Mladić je izboden u trbuh i zatim prebačen u bolnicu. Druga osoba također je morala biti hospitalizirana, ali je prošla bez ozljeda, izvještava Defend Europa.

Prema izvorima, sukobi su se dogodili zbog “nesporazuma” između suparničkih “skupina” stanovnika Quinta do Mocho i Amadora, područja visoko naseljena afričkim migrantima u lisabonskim prigradskim područjima.


To nije prvi put da se takvi sukobi probadanja nožem dogodili. Uz to se svekodnevno događaju pljačke između desetaka i stotina Afrikanaca na tim plažama u Cascaisu, poznatim po vrlo otmjenom i sofisticiranom turističkom području.

Ova vrsta napada ima povijest koja seže gotovo 15 godina, te se sve češće počela pojavljivati u područjima gdje postoji migrantsko većinsko stanovništvo iz Afrike.

Portugal je otvorio svoje granice ljudima iz svojih bivših afričkih kolonija u kojima postoji vladavina endemskih zločina i u kojima nije na snazi​vladavine prava, što rezultira bezakonjem u zemlji domaćinu.

U siječnju ove godine nasilni afrički izgrednici uništili su imovinu vrijednu tisuće eura.

Portugal je vrlo pouzdana zemlja u turističkoj industriji, i iako njezine plaže počinju nalikovati onima u Brazilu, možda će se pojaviti problemi u turizmu ako zemlja ne riješi ovu situaciju koja trenutno ima nizak stupanj sigurnosti.

Komentari

comments

Vidi još:  MIGRANTSKI VAL TEK JE KRENUO! Ličani u panici: ‘Zaposjeli su crkveno dvorište!’