Štromar progovorio o ideološkim razlikama između HDZ-a i HNS-a i otkrio što misli o vjeronauku u školama

Na pitanje očekuje li da će lako surađivati s premijerom Plenkovićem, Štromar je kazao da očekuje razgovor, dijalog i donošenje rješanja.

Novi potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Predrag Štromar u intervjuu za N1 otkrio je da je na prvoj sjednici Vlade bila vrlo dobra atmosfera .

‘Stvarno se kvalitetno razgovara i očito je jedini cilj da ovoj Hrvatskoj bude bolje’, istaknuo je Štromar i  dodao da se uvažaju i prihvaćaju prijedlozi jednih i drugih.


Na pitanje očekuje li da će lako surađivati s premijerom Plenkovićem, Štromar je kazao da očekuje razgovor, dijalog i donošenje rješanja.

U nastavku se osvrnuo na obrazovnu reformu i Borisa Jokića i istaknuo da reformu treba voditi na kvalitetan i stručan način.  “To je daleko najbitnije i treba izabrati ljude koji su nekad sudjelovali u tome, koji su prošli te faze i znaju taj posao. Politika, ideologije lijeve i desne ne smiju previše ići u dubinu te reforme”, smatra on.

Dodao je kako je siguran  da će ministrica Divjak složiti put it ljude da stvarno mogu napraviti reformu kakvu zaslužuju građani. Štromarov stav oko vjeronauka je da može biti u školama, ali da bude prvi ili zadnji školski sat.

Na pitanje postoje li velike ideološke razlike između HDZ-a i HNS-a i ispod koje granice HNS ne planira ići, Štromar je kazao da je reforma školstva sigurno ta granica. Osvrnuo se i na otovreno pismo biskupa Košića koji je danas premijera optužio za prostituciju i rekao da je pakt s vama pakt s crnim vragom


“Biskup je u jednom od tih rovova i puca iz tog rova. Naš je cilj drugi – izađimo iz rovova”, smatra Štromar.

Za kraj se dotaknuo i trenutnog rasipanja HNS-a i kazao da su devedesete  puno puta prolazili kroz takve stvari i često su odlazili kvalitetni ljudi, a dolazili su drugi. “Tako čekujem i sada da neće biti problema. Samo ako bude rezultata”, zaključio je on.

Izvor :

dnevno

Komentari

comments