Sudbinski dani za desnicu: Zašto Šeks ruši Karamarka?

HDZ-ovac Andrija Hebrang se apsolutno zalaže za preslagivanje vlasti i smatra da je do krize vlasti došlo zahvaljujući medijima, koji su 99 posto lijevi.

Gostujući u Novom danu upitan je je neće li HDZ u tom preslagivanju, koje bi okupljalo nezapamćeno široku koaliciju – ona bi uključivala i manjine, koje bi mogle tražiti odlazak ministra Zlatka Hasanbegovića – biti ucijenjen.

“U svim političkim trgovinama, a nema politike bez trgovine, ucjene su normalna stvar. Ako se ne uspiju dogovoriti, najbolje je da se mirno raziđu. Zlatko Hasanbegović je predivan primjer što mediji mogu iskriviti. Ne samo od njega, već i od svih nas su napravili fašiste! I ne samo u Hrvatskoj, nego ogovarali su nas okolo! Sjetite se Finkelkrauta. Kad hoćete zastrašiti narod onda pred njih stavi fašizam. Mi ih plašimo komunizmom, ali u medijima fašizam i komunizam nisu izjednačeni, iako je Europa protiv svih totalitarizama i obilježava pakt Molotov-Ribbentrop.

Izgubili smo velik dio birača. Dio HDZ-ovaca, ili zbog vlastitih interesa ili ne sagledavajući kontekst o kojem govori, se okrenuo protiv stranke, poput Vladimira Šeksa koji je najprije dao podršku Karamarku, a sad smatra da ga treba srušiti. On ide ispod interesa neću reći stranke, već države, er svaka stranka smatra da je interes države i interes stranke. Dio njih (HDZ-ovaca) ne razmišlja što se zbiva. Nije ovo bitka za Karamarka, on se već odrekao pozicije premijera, već je pitanje hoće li desnica zadržati vlast i to je bitka svih bitaka”, kazao je Andrija Hebrang.

Izvor :

N1info

Komentari

comments

Vidi još:  HDZ poništio izjavu o povjerljivosti, agencija koja ju je pisala sad piše novu