Svi srpski mediji objavili fotografiju Stjepana Mesića s ‘dvoglavim orlom’, ali nisu provjerili jedan vrlo bitan detalj…

Masovna histerija u Srbiji nakon poraza od Švicarske i spornih proslava golova kosovskih Švicaraca Shaqirija i Xhake ne jenjava ni nakon pet dana! Srbija sutra igra odlučujuću utakmicu protiv Brazila, ali većina srpskih medija i danas se bavi ‘dvoglavim orlovima’ u produkciji sjajnih nogometaša porijeklom s Kosova.

Tako je danas srpska agencija Tanjug objavila da se ‘provokacijama’ pridružio i bivši hvatski predsjednik Stjepan Mesić koji na fotografiji u društvu jedne dame pokazuje ‘”dvoglavog albanskog orla’. I to bi možda i stvarno izgledalo kao provociranje Srba da ta fotografija nije izvučena iz debele arhive. Naime, fotografija je nastala prije više od godinu dana, društvo Mesiću na slici pravi albanska manekenka Hana Shehu, a njihov susret popratili su novinari albanskog portala Telegrafi. I sama manekenka je objavila fotografiju uz potpis.

– S hrvatskim predsjednikom Stjepanom Mesićem, ne samo velikim obiteljskim prijateljem, nego i velikim prijateljem Albanaca – napisala je.

S obzirom da su vijest o ‘provokaciji’ objavili gotovo svi srpski mediji, pa čak i dio hrvatskih, Stipe Mesić je ni kriv ni dužan postao ‘današnji neprijatelj broj 1’ naših istočnih susjeda.

Dio medija objavio je i sliku Ante Gotovine s prekrštenim rukama, ali nije poznato koliko je ta fotografija stara, iako je jasno da ni ona nije svježa, s obzirom da se u pozadini nazire – božićno drvce!

Koliko je histerija u Srbiji daleko otišla, najbolje svjedoče sutrašnje naslovnice srpskih tabloida. Dovoljno je vidjeti što Alo, Telegraf i Informer pišu o ovim ‘svježim’ fotografijama.

 

Izvor :

jutarnji

Komentari

comments

Vidi još:  'Rat nije bio potreban. Mogli smo biti u konfederaciji 3 godine pa da vidimo...'