Svi šute o ovome: Šaljite vojsku na granicu s Hrvatskom! Građani bijesne zbog migranata!

U Velikoj Kladuši je Krizni stožer za migrantsku krizu, a na sjednici je zatraženo hitno zatvaranje ilegalnog kampa Miral i angažman Oružanih snaga BiH kako bi se zaštitila granica te zemlje osobito s EU.

“Zbog sve veće ugroženosti građana i njihove imovine na području Velike Kladuše te zbog toga što institucije BiH kontinuirano ignoriraju problem s migrantima prosvjedi stanovnika Velike Kladuše su mjera koja će se poduzeti ako se ne udovolji usmenim zaključcima”, poručeno je iz gradića koji je napomenimo naslonjen tik uz hrvatsku granicu.

Kako prepričavaju stanovnici, imaju problema sa migrantima stoga što ih pljačkaju, ženama otimaju torbice, demoliraju kafiće, tuku se, a građani se i noću ne osjećaju sigurnima pa ne izlaze iz kuća. Po svemu sudeći posebno se ugroženima smatraju djevojke koje ni u toku dana ne izlaze vani bez pratnje.

Prema podacima iz susjedne BiH u tu je zemlju u prva dva mjeseca ove godine ušlo oko 2260 migranata, a njih 3500 smješteno je u osam privatnih smještaja.

Izvor :

dnevno

Komentari

comments

Vidi još:  DVIJE TISUĆE MIGRANATA OKUPILO SE U SOLUNU, NAMJERAVAJU PREMA SREDNJOJ EUROPI: Policija ih zasad ne sprječava