Party princeze, gusari, indijanci i striperi: karneval u Riju dječja je igra prema tulumu u Splitu, a jedino pravilo koje vrijedi je ‘šta luđe, to bolje’

Ultra u Splitu bi po raskošnim kostimima mirne duše mogla konkurirati čuvenom karnevalu u Riju! Pritom mislimo na šaroliku menažeriju raznih, počesto i bizarnih ostvarenja, mjestimično iznimno naerotiziranih, koji folklorno nadopunjavanju ono najvažnije: elektroničku glazbu. Ultraša ima, kolokvijalno, svih boja i dezena, ali i svih gabarita, i to je ono ohrabrujuće: ne moraš, dakle, biti zgodan i lijep, samo dovoljno “lud”.
Od toga, pozitivnog ludila, nisu bježali ni Švicarci Matiss Grossenbachen i Sebastian Danzer, mladići od 26 godina, obojica zaposlenici u sektoru izrade satova, i to u svojstvu inženjera! Kao otponac od ozbiljnog posla kojim se bave i pripadajućeg stresa, našli su se na hrvatskoj Ultri, a kad “otuku” svih pet partyja – tri na Poljudu i dva Ultra beacha na Hvaru i Visu – odmah idu dalje, na Tomorrowland u Belgiju. To je njihov recept za savršeni odmor – partijanje do iznemoglosti.

Iste je “krvne grupe” i tamnoputa Kenijka Vicky Ndavi (27), koja je na UMF Croatia došla – sama. Ta dražesna pekarica, koja sjajno barata engleskim jezikom, prvi se put našla u Hrvatskoj i – oduševila se. Zatekli smo je u društvu novih frendova, trojice mladića iz Turske i dviju iznimno simpatičnih Šveđanki. Iako su u muškim maštarijama prisutne najčešće tri, ni ove dvije ne zaboravljaju se lako; riječ je o tridesetogodišnjoj Denise Forsberg Palm, menadžerici u prodajnom centru, te prodavačici u istom centru u Malmöu, godinu mlađoj Yohanni Edberg. Nisu mogle naći dovoljno riječi za izraziti oduševljenje našom malom, toplom zemljom na Mediteranu…

– Puno je bolje nego što smo mislile! Vrijeme, ljudi, puno sunca – k tomu je i nevjerojatno jeftino! Smještene smo u kampu “Galeb” u Omišu, savršeno je! Dolazimo i dogodine – najavile su zgodne Skandinavke.

Medicinska sestra Jess Benn iz Sydneyja (25) za Ultru se iz uobičajene uniforme prebacila u vamp-kostim s mrežastim čarapama, mamivši poglede oba spola.


– Imam sobu na jednom brodu, totalno mi je super ovdje – u dahu je sažela, požurivši na partijanje u poljudsku školjku.
A ostale “ribice” u stadionskom prstenu rado su pristale na poziranje, ali su listom svi s nama ćakulali – skačući; ne čudi, jer jedna je hrvatska Ultra u godini…

– Sve je great, samo je loš Wi-Fi na stadionu – jednu primjedbu ipak uspijevamo iskamčiti od dviju prpošnih Poljakinja nastanjenih u Kanadi, Alicie Bowles (26) i Beate Krystyne (27), koje su izazovnim kostimima s ogoljenim zadnjicama izgledale kao odmetnice s nekog filmskog seta.

Kostimiran je bio i tridesetogodišnji Julio iz Brazila, po formalnoj profesiji striper, koji nam nije htio reći prezime jer se svugdje predstavlja samo rečenim, umjetničkim imenom.

Transparentniji su zato bili simpatični državljani Saudijske Arabije, na UMF pristigli kostimirani u – nacionalno ruho. Obay Zowawi (27) i Saad Khaled (29), školovani momci zaposleni u PR sektoru, odnosno informatici, na festivale poput Ultre dođu uživati u prizorima kojih u njihovoj domovini nema. Strast za promjenom od uobičajene životne rutine na Ultri Split utažili su i Irci, bračni par Niamh i Wynni O’Sullyvan, po formalnoj profesiji kozmetičarka i čistač.

– Došli smo s društvom, i uživamo u svemu. Raduje nas što su cijene neznatno, no ipak još uvijek niže nego kod nas u Irskoj. Uzeli smo apartman u Stobreču, čini se da je to lijepo mjesto za obiteljski odmor – primjećuju Irci u dvadesetim godinama, pripadnici većinske generacijske populacije posjetitelja UMF-a.

Doista, pravi je pothvat naći nekoga starijeg od četrdeset na hrvatskom elektroničkom trodnevnom megapartyju na Poljudu, no partijanera u tridesetim godinama ima dosta. Jedna od njih je Omišanka Ivana Goreta (34), odjevena u princezu i jedna od čednije kostimiranih. Dosad je bila na svih pet Ultri, a u najljepšem sjećanju ostala joj je ona druga, kad je – konobarila.


– Ova godina mi se čini organizacijski najkvalitetnija; muči me jedino moguća opasnost od terorističkog napada. No, ljubav prema muzici je jača – s osmijehom će plaha party-princeza iz Omiša.

Vidi i ovo  ZAGREBAČKI DNEVNIK BRITANSKOG SEKS-TURISTA 'U 50 noći sam zaveo 16 cura, partijao sam svaku noć... Zagrepčanke su prekrasne, ali frustrirane'

 

9680Party princeze, gusari, indijanci i striperi: karneval u Riju dječja je igra prema tulumu u Splitu, a jedino pravilo koje vrijedi je ‘šta luđe, to bolje’
error0

Komentari

Komentiraj