A sada profesionalci

U želji da i ja postanem glazbena zvijezda, na tajnom mjestu prije dolaska Nove 2018. sastao sam se s jednim od najboljih glazbenih producenata današnjice u hrvatskoj, Bornom Kekićem i amaterski poput starog DJ-a napravio sam intervju. Pitanja koja sam postavio Borni nisu bila lagana osobito ako uzmete u obzir da je rođen tek 1994. Čast mi je taj intervju sada s Vama podijeliti:

[metaslider id=1499]

1.       Koliko dugo radite kao glazbeni producent?

Radim skoro 8 godina, ali večinom s početnicima i ponekad sa zvijezdama

2.       Što je glazbeni producent?

Osoba koja stvara i radi s novim imenima u studiju na produkciji mastera-beata i kod snimanja vokala, a pogotovo kod miksanja i ispravljanja ako dođe do ritmčkih pogrešaka kod završnog miksa. Također se brine za plasman audio i video snimke na razne medije tipa televizije radio novine itd….

3.       Kakav vam je status u CR-u?

U Croatia Records-u poznam skoro sve kolege i vanjski suradnik sam, jer sam imao mogućnost upoznati ih zahvaljujući mojem radu trudu i svemu što sam bio dao sve od sebe itd…

i naravno mom ocu koji je tamo radio preko 20 godina…

4.       Koji stil glazbe preferirate?

Za sada najviše volim rep , hip hop turbo folk i još par vrsti glazbe sve koje me smiruju zbog mojih godina jer sada sam u 24 god.

5.       Kojeg glazbenika vidite na vrhu top-ljestvice uskoro?

Ovisno o kojoj top ljestvici govorite – naime i dalje kod nas prevladava pop repertoar tako da će sigurno još nekoliko godina na vrhu biti solisti ili grupe iz produkcije Huljić , Pecotić, a od grupa Vatra i možda jednog dana i Dječaci.

6.       Kakav je odnos s kolegama?

One koje poznajem vrlo dobar i općenito vrlo vrlo dobar i pristojan radni i poslovni odnos.

7.       Isplati li se baviti poslom kojim se bavite?

Za sada privremeno ne, jer u današnje vrijeme jako je teško nekoga napraviti zvijezdom u prvoj godini karijere a one hit song uspjeha ima nažalost sve manje.

8.       Imate li uhodan recept kako umjetnika napraviti zvijezdom?

Nemam za sada, jer svako novo ime traži novi način bilo produkcije bilo promocije i drugih različitih stvari i medija.

9.       Nabrojite neka imena kojima ste bili producent?

Breakdown ili Ivan Ećimović snimao je kod mene pjesmu pod nazivom Mrš i ta audio i video snimka se dugo puštala na CMC-u i HRT2 u emisiji Noćni Glazbeni Program kao i na nekim drugim poznatim radio postajama, zatim Mc Mravke čije su snimke puštane na Radio Studentu, lokalnim radio postajama a audio i video spot za njegovu pjesmu Kvartovska Brija dugo se puštala na televiziji Z1 i to u emisiji Noćna mora. Kod mene su svoje prve demo snimke radili mnogo brojni drugi izvođači , manje ili više poznati kao i posve nepoznati izvođači.

10.   Zadovoljava li hrv. tržište financijske potrebe naših glazbenika?

Danas ali baš sigurno ne, jer većina poznatih grupa ili izvođača koji žive malo pristojnije moraju biti popularni u cijeloj regiji, jer se živi od živih nastupa, prihodi od diskografije su samo simbolični i taj medij danas služi zapravo samo za promociju.

11.   Gdje se vidite u narednih 10 god?

Nadam se kao urednik na nekom hrvatskom mediju.

     

 Autor: Damir Livnjak

 

Vidi i ovo  Pjesma Đurđevdan Bijelog dugmeta skriva jezivu priču

0

Komentari

Komentiraj