FINALE EUROSONGA Djevojka koja kokodače u pjesmi trijumfirala ispred ‘ciparske Beyonce’, hrvatski žiri iznenadio, veliki incident s Britankom

Netta Barzilai, 25-godišnja glazbenica, nakon 20 godina donijela je Izraelu novu pobjedu na 63. Eurosongu. Osebujna Netta, inače pobjednica pete sezone izraelskog talent showa HaKokhav HaBa”, oduševila je izvedbom pjesme “Toy“, u kojoj je vješto iskombinirala lako pamtljiv pop refren s glasanjem nalik kokodakanju. Začudna mješavina Björk, Yelle i M.I.A., Netta je opravdala status favoritkinje s pjesmom koja je spoj neobičnih vokalnih bravura, referenci na Pokemone i plesnih pokreta nalik na kokoš.

Barzilai, koja je i prije početka natjecanja slovila za jednu od najvećih favoritkinja, živi u gradu Hod HaSharonu, a dio djetinjstva provela je i u Nigeriji. U rodnom Izraelu odslužila je i obvezni vojni rok, a prije nego što se posvetila glazbenoj karijeri, radila je kao konobarica i babysitterica. Lanjski pobjednik, Portugalac Sobral, koji dan prije finala žestoko je napao i nju i njezinu pjesmu, zbog čega ga je jednako žestoko kritizirao i Jacques Houdek. Nakon glasova žirija Izraelka je bila druga, ali je onda prestigla Austrinanca zahvaljujući najvećem broju glasova publike.

Drugoplasirana je Eleni iz Cipra, prva favoritkinja uoči finala, prozvana i ‘mediteranskom Beyonce’, a na trećem mjestu je završio Cesár Sampson iz Austrije. Naši susjedi iz Srbije, Sanja Ilić & Balkanika, u eurovizijskom finalu osvojili su 19., a Slovenka Lea Sirk 22 mjesto.

Pogledajte nastup pobjednice:

Vidi i ovo  VIDEO: IZA KULISA SEVERININA SPOTA Slavio se rođendan, jedan navijački hit dobio je novo ruho, a Splićanka je otkrila i tko joj je - timaritelj!
0
Izvor :

jutarnji

Komentari

Komentiraj