Simpsoni ubijaju voljeni lik: “Nekad hvaljen, danas politički nekorektan”

NAKON mjeseci svađe i kontroverzi oko rasnog tretmana voljenog lika iz ”Simpsona” Apua, jedan od producenata showa otkrio je kako se on više neće pojavljivati u seriji.

“Potvrđeno je iz više izvora. Izbacit će lik Apua iz showa”, rekao je producent Adi Shankar za IndieWire. “Neće napraviti veliku frku oko toga, no izbacit će ga iz showa da izbjegnu kontroverze”, objasnio je.Popularni show našao se na udaru kritika zbog vlasnika dućana Kwik, Apua Nahasapeemapetilona, koji se prvi put u showu pojavio još 1990. godine. Kritike na njegov račun pojavile su se krajem 2017. nakon izlaska dokumentarnog filma ”The Problem With Apu”.

Njegov tvorac Hari Kondabolu rekao je kako se Apuov indijski naglasak temelji na uvredljivim stereotipima. “Sve oko Apua je poput konceptualne šale”, rekao je Kondabolu za The New York Times. “A šala je da je Indijac.”Ranije ove godine ”Simpsoni” su imali odgovor, no kritičari su ga smatrali dodatnom pljuskom u lice. U jednoj od epizoda Marge Simpson čita ažuriranu verziju “The Princess in the Garden”, koja je uređena tako da je prihvatljiva za 2018. godinu.

U jednom trenu Lisa se okrene preka kameri i kaže: “Nešto što je počelo prije više desetljeća, dobivalo pohvale i bilo neuvredljivo, sad je politički nekorektno. Što ćete?”

Soham@sohamberlamps

completely toothless response to @harikondabolu about the racist character Apu:

“Something that started decades ago and was applauded and inoffensive is now politically incorrect… What can you do?”

Lisa se tad okrene prema fotografiji Apua, na kojoj piše: “Nemam kravu!”

“Neke stvari će se riješiti kasnije”, kaže Marge.

“Ako uopće”, odgovora joj Lisa.

Epizoda koja je pokušala riješiti problem izazvala je tako daljnje kontroverze.

Shankar odluku smatra krivom i kukavičkom. “To nije korak naprijed, ni korak nazad, nego veliki korak u stranu”, rekao je.

Izvor :

index

Komentari

Komentiraj

Vidi i ovo  NEVIĐEN SKANDAL U SRPSKOM REALITYJU: Usred seksa im strgnula poplun: ‘U mom krevetu se je*ete, bolesnici!’