BLAGDANSKA KRIZA ZAGREBAČKIH SPONZORUŠA Njima se od Adventa diže kosa na glavi: ‘Obećavao mi je neko zimsko putovanje, prije ili poslije blagdana, na kraju vodi nju i djecu’

Misteriozni i velom tajne prekriven svijet mladih djevojaka koje u potrazi za novcem, boljim životom i skupljom krpicom više prave društvo i ulaze u veze s bogatijim frajerima postoji otkako je i svijeta. Tijekom godina fenomen ‘sponzoruše’ postao je toliko poznat i općeprihvaćen da su se priče o tim djevojkama probile i u mainstream medije. Tragom ispovijesti kakve imamo prilike čitati svugdje, donosimo vam i priču o našoj, viđenoj zagrebačkoj djevojci koja bi se mogla tako etiketirati. Ne želi, doduše, da je se tako oslovljava, pa svoju priču priča isključivo kao anonimna osoba.

Atraktivne cure svugdje dobro prolaze

Ljubavnica je bogatijeg i starijeg čovjeka, kojem je bračna vjernost oduvijek bila čudan pojam. Upoznala ga je preko zajedničkog kruga ljudi. ‘Svi ti frajeri žive takav način života, druže se po klubovima u centru, znate i sami gdje se takvi okupljaju. Moja ekipa cura s njima se često druži u izlascima. Plaćaju nam pića, a mi stojimo za njihovim stolom kao zabava i ukras. Znate li da će mladim i atraktivnim curama vlasnici klubova platiti da uđu u isti, naslikavaju se i prave društvo likovima koji žele potrošiti novac i dobro se provesti?’, priča studentica ekonomije, vitka i visoka, duge smeđe kose.

Ilustracija /Instagram

Ilustracija /Instagram

Promocija klubova i lov na sponzore

U tom limbu sponzora koji kupuju skupe poklone i vode cure na fina putovanja tijekom vikenda, našla se, kaže, preko svoje ekipe cura. Počelo je sve kao poneko ‘plaćeno gostovanje’ u klubu, svojevrsna promocija istog na društvenim mrežama. Završilo je kao način života kojeg se teško odreći. Od svog frajera dobiva sve ono što joj je potrebno za nešto finiji, luksuzniji život. Torbice, cipele, haljine, mobiteli, laptopi, platio joj je čak i školu stranih jezika kada joj je došlo da se u tome isproba. ‘Ne moram se brinuti, kad diplomiram pomoći će mi i da se zaposlim. Zašto bih gubila vrijeme na vršnjake koji ne mogu platiti ni kavu, a kamoli pomoći mi kasnije u životu?’, priča.

Vidi i ovo  ZLATNA MLADEŽ BALKANA Djeca utjecajnih i bogatih estradnjaka, političara, poduzetnika: Život im se sastoji od luksuznih vila, automobila, izlazaka i skupe odjeće!

Obećanje ludom radovanje

No, ovo blagdansko vrijeme joj, kaže, teško pada. Pitate se zašto? Pa zato što se tijekom ovog perioda osjeća usamljeno, financijer je ipak odlučio blagdane provesti uz obitelj, suprugu i djecu. Ne pada joj lako vidjeti da se gospođa prešetava u skupom kaputu na adventu i misli da ima sretan brak, dok ona čami u stanu i želi na skijanje. ‘Obećavao mi je neko zimsko putovanje, prije ili poslije blagdana. Na kraju će na njega odvesti nju i klince’, dodaje djevojka čiji Instagram pati zbog nedostatka novca da na skijanje ode sama.

Foto: iStock

Foto: iStock

‘Sve cure to rade, jednog dana ću izaći iz svega i udati se’

Ni skupih poklona baš nema, supruga je posumnjala, a gospodin morao novac uložiti u to da je smiri. Kupio joj je stoga par skupljih stvari, obećao putovanje, distancirao se od ljubavnice. ‘Nema veze, proći će ova blagdanska kriza’, ocjenjuje mlađahna sponzoruša. Nije joj još palo napamet otići u novi lov, probati pronaći novog frajera da je financira, jer ovaj je već osiguran. ‘Izaći ću s frendicama, i neću odbijati piće ili poklon od nekog’. Ne prijeti time svom ljubavniku, već je svjesna da je na okrutnom tržištu, koje nakon nekog vremena djevojke prožvaka i ispljune. Boji li se za svoju reputaciju? ‘Ma ne bojim. Sve cure to rade, to je novi trend, jednog dana kad sve prođe, udat ću se, pronaći obitelj, nije to ništa’.

Lijep je, dodaje, osjećaj kada netko na nju potroši više tisuća eura. Daje joj osjećaj sigurnosti i samopouzdanja, osjeća se poželjno. ‘On se sada posvetio malo obitelji, ali proći će to. Nije mi cilj da ostavi suprugu, nije me briga. Samo što vlastitog novca nemam pa ne mogu nikud, to je jedino što me muči‘, dodaje djevojka. Ovo joj je savršen način i aranžman da se provodi tijekom mladosti i uloži usto u svoju budućnost, zaposlenje, izgled… Nema problema. ‘Zašto bih radila neki slabo plaćen studentski posao, koji bi potrošila na dvije poštene krpice, ako ovako sebi mogu priuštiti puno više?’, rezonira sponzoruša i dodaje da bi svaka djevojka isto tako postupila i time se bavila, samo kada bi bolje izgledala. ‘Danas je na cijeni ljepota, mladost, energija. To je pravi kapital’, zaključuje i ambiciozno ocjenjuje da će njezina blagdanska kriza proći, najkasnije do kraja siječnja.

Foto: iStock

Komentari

Komentiraj