TALIJANI MASNO ZARAĐUJU NA NAMA Vlasnici Zabe izvlače gotovo cijelu dobit, u Hrvatskoj ostavljaju mrvice

Glavna skupština Zagrebačke banke (ZABA), koja je sazvana za 10. travnja, trebala bi donijeti odluku da se gotovo cijela prošlogodišnja dobit banke rasporedi za isplatu dividende, u iznosu od 5,79 kuna po dionici, objavljeno je u utorak iz Zagrebačke banke.

Naime, Zagrebačka banka je u 2018. ostvarila dobit nakon oporezivanja od 1,86 milijardi kuna, što je za 1,02 milijarde ili 121,3 posto više u odnosu na godinu ranije.

U Hrvatskoj ostavljaju mrvice

Kako se navodi u pozivu na Glavnu skupštinu objavljenom na internetskoj stranici Zagrebačke burze, Uprava i Nadzorni odbor predlažu Glavnoj skupštini da se 1,85 milijardi kuna rasporedi za isplatu dividende, a 3,1 milijun kuna u zadržanu dobit banke.

Time bi se dioničarima isplatila dividenda u iznosu od 5,79 kuna po dionici.

Kako se navodi u prijedlogu odluke o isplati dividende, isplatit će se dioničarima koji su upisani u depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva (SKDD) na dan 17. travnja 2019.

A vlasnička strukura prvih deset dioničara stoji ovako:

To znači da će u Italiju otići ukupno oko 1,56 milijardi kuna.

Zanimljivo je da će na ime dividende i bivšem predsjedniku uprave Zabe, Franji Lukoviću na račun sjesti oko 2 milijuna kuna. Mrvica u odnosu koliko će Talijanski Unicredit iznijeti iz naše zemlje.

732820cookie-checkTALIJANI MASNO ZARAĐUJU NA NAMA Vlasnici Zabe izvlače gotovo cijelu dobit, u Hrvatskoj ostavljaju mrvice
Izvor :

paraf

Komentari

comments