Televizija koju gotovo nitko ne gleda prijeti tužbama? Dok HRT prijeti tužbama zbog zajebancije na Fejsu, njihova urednica i dalje širi laži u eter

I index se sprda s HRT-om.

NEPOZNATA osoba jučer se odlučila našaliti na račun HRT-a pa je na screenshot sinoćnjeg središnjeg Dnevnika namontirala traku na kojoj piše “Kod Lošinja opažena velika kita” umjesto “Kod Lošinja opažena dva velika kita”. Fotografija je zapalila društvene mreže, ljudi su umirali od smijeha, ali HRT-ovcima se to nije baš svidjelo pa su odlučili zaprijetiti tužbama. Naime, najavili su kako će u “skladu s važećim zakonskim propisima pokrenuti pravni postupak protiv odgovornih za falsificiranje spomenutih podataka te protiv odgovornih za njihovo objavljivanje i dijeljenje.”

Za tu reakciju im je trebalo samo par sati.

No, zato im treba puno više za reagiranje na lupetanje njihove djelatnice Karoline Vidović Krišto, koja svakog petka ujutro u emisiji “Dobro jutro Hrvatska” prenosi napise iz svjetskog tiska. A onda se tu nađe svašta. Prije samo desetak dana branila je Trumpa i napala State Department, prije toga se pozivala na strani portal poznat po širenju laži, a još prije toga je plašila javnost lažima o abortusu pozivajući se na potpuno lažne i izmišljene podatke, što je i sama priznala te se ispričala.

Prošle je godine čak i promijenila radno mjesto zbog, kako su javili s HRT-a, “nepridržavanja profesionalnih standarda”. Tada je, naime, izjavila sljedeće:

“Novi list navodi kako je u Hrvatskoj zaštita zdravlja postala ideološko pitanje. Pozivaju se na izjave ginekologa Dubravka Lepušića koji odaziv mladih na cijepljenje protiv HPV-a smatra katastrofalno lošim. Nastavlja kako je to posljedica dolaska desničara i konzervativaca na vlast. Podsjetimo, Dubravko Lepušić jedan je od trojice glavnih autora takozvanog spolnog odgoja koji je temeljen na pedofiliji, a koji je i dalje u hrvatskim školama”, tim je riječima završila svoj posao u Studiju 4 gdje je pratila dnevni tisak. Zbog komentara o “spolnom odgoju temeljenom na pedofiliji” prebacili su je da prati svjetski tisak jednom tjedno na “Dobro jutro Hrvatska” gdje joj i dalje, unatoč tome što ima izrazito konzervativne stavove, dopuštaju da komentira sve i svašta.

Krišto na Facebooku smije pisati svašta, ali građani se ne smijeu zajebavati

Podsjetimo, kako je nedavno Krišto i na svom Facebook profilu “briljirala” kada je napisala hvalospjev Thompsonu.

“Njegova su djela neprocjenjiva … njegov rad, njegove pjesme i njegova umjetnost imaju i kulturno-obrazovnu vrijednost… on odgaja naraštaje u zdravom domoljublju i čestitosti, on popularizira čestitost, hrabrost, ljubav, odanost – sve ono što mnogi njegovi kritičari pljuju, a rado bi u svome društvu imali ljude upravo s takvim vrlinama. Ovaj pjevač je zvijezda, ne samo u Hrvatskoj, nego i izvan Hrvatske. On je jedini hrvatski izvođač koji se našao na svjetskoj iTunes top-ljestvici po prodanim i preslušanim albumima. S albumom – „Moli i radi“ bio je među prvih pet, uz bok Davidu Bowieu i Bruceu Springsteenu.”, napisala je ova novinarka HRT-a.

Podsjetimo, Thompson je sam priznao da je pjevao koljačku pjesmu “Jasenovac i Gradiška stara”, koncerti mu počinju ustaškim pozdravom “Za dom spremni” i nerijetko su prepuni ustaške ikonografije.

Što je HRT rekao na njenu ljubav prema Thompsonu?

“Ističemo kako opći akti Hrvatske radiotelevizije ne reguliraju dovoljno detaljno pojedinačne objave novinara i kreativnoga osoblja Hrvatske radiotelevizije na društvenim mrežama.

Zato je Ravnatelj Poslovne jedinice Program Hrvatske radiotelevizije najavio pokretanje postupka izrade i donošenja pravilnika koji će jasnije i preciznije regulirati javne i medijske istupe svih zaposlenika Hrvatske radiotelevizije, a posebno novinara i kreativnoga osoblja. Pravilnik će biti usklađen s pozitivnim zakonskim propisima Republike Hrvatske.

Očekujemo da bi navedeni dokument mogao biti izrađen i usvojen tijekom trećega tromjesečja ove godine.

Ovime ujedno ističemo kako stajališta iznesena u objavi nisu stajališta Hrvatske radiotelevizije.

Također ističemo i da je, uređujući rubriku u okviru emisije Dobro jutro, Hrvatska, kolegica Karolina Vidović Krišto slobodna u izboru tema, jednako kao i svaki drugi novinar i urednik na Hrvatskoj radioteleviziji, vođen profesionalnim novinarskim standardima. Naglašavamo kako je, navodeći informacije, kolegica primjereno postupila jer je navela izvor podatka, uz isticanje o kakvu je izvoru riječ.”, stajalo je u odgovoru HRT-a Indexu.

Vidi još:  NOVI SKANDAL NA HRT-U: Aleksandar Stanković upleten u ‘mutne’ poslove!?

Izvor :

index

Komentari

comments