‘Teško sam se odlučio na ovo’: Todorić zbog lex Agrokora tužio Hrvatsku Europskoj komisiji

‘To nije tužba protiv moje Domovine, ovo je tužba protiv jedne nerazumne politike i njezinih provoditelja.

Ivica Todorić u četvrtak se ponovno oglasio novom objavom u kojoj navodio kako je podnio tužbu Europskoj komisiji zbog nesuglasja “lex Agrokor” sa zakonodavstvom Europske unije te da je tužba dostavljena predsjedniku Europske komisije. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

Nažalost, zbog sporosti hrvatskih institucija, koje ne reagiraju na zastrašujuće posljedice neustavnog i nezakonitog Lex Agrokora , podnio sam tužbu Europskoj komisiji zbog nesuglasja Lexa sa zakonodavstvom Europske unije.

Tužba je dostavljena i predsjedniku Europske komisije, a s njezinim ću sadržajem upoznati sve predsjednike vlada zemalja Europske unije kao i sve zastupnike Europskog parlamenta.

Međunarodni i hrvatski pravni stručnjaci koji su sudjelovali u pisanju teksta Tužbe, a iznimno su dobro upoznati s odredbama Lexa i okolnostima njegova donošenja, imaju nepodijeljeno mišljenje o teškom kršenju i Ustava Republike Hrvatske, ali i pravne stečevine Europske unije koju ie Hrvatska ugradila u svoje zakonodavstvo i obvezna ju je poštivati i provoditi. 

Na sam čin tužbe protiv Republike Hrvatske teško sam se odlučio, na njega sam, zbog kršenja mojih temeljnih ljudskih prava, bio primoran. I ne, to nije tužba protiv moje Domovine, ovo je tužba protiv jedne nerazumne politike i njezinih provoditelja, a protiv njih se nikada neću prestati boriti. 

Čim Tužba prođe urudžbene procedure u Europskoj komisiji, s njezinim ću sadržajem upoznati i hrvatsku i međunarodnu javnost.Komentari

comments