Tihomir Dujmović na Fejsu kuka zbog Kolinde: Nije me pozvala na božićni domjenak

NOVINAR Tihomir Dujmović objavio je status na Facebooku u kojem se požalio na Kolindino ponašanje.

Iako je donedavno uzdizao Kolindu na pijedestal, bivši voditelj ekstremističke trash emisije na HRT-u sad se okomio na predsjednicu.

“Pala je hrvatska predsjednica”

“I na kraju je kako vidimo pala i hrvatska Predsjednica! Parni valjak Andreja Plenkovića melje sve ispred sebe koristeći pri tom kao nikad nitko sve dopuštene i nedopuštene načine vladanja, svjestan da je sam na tronu i da mu nitko ništa ne može. Vlast drži uz pomoć čovjeka koji je prije dvije godine optužen u aferi dnevnica, ali tu se zamoli DORH da stvar stavi u ladicu i pravosuđe mu je na usluzi. Kada pak treba pustiti u javnost dijelove ispitivanja Brkića u Uskoku i tu mu se izađe u susret i još dok Brkić od Uskoka ne dođe doma, iskaz je u medijima! Uz posvemašnju kontrolu medija i ovako uslužno pravosuđe gotovo da i ne možete biti drugo negoli gospodar života i smrti u Hrvatskoj!

Baš toj i takvoj nakaradnosti suprotstavljala se cijelo vrijeme hrvatska Predsjednica, da bi sada i ona posustala, predala se i pri tom fatalno pogriješila. Jer, kako god ispalo ona više ne može izaći kao pobjednica!

Naime, izbacivši savjetnike koji su inzistirali na suverenističkoj politici ( premda ne treba glorificirati niti jednog niti drugog savjetnika), ona je zapravo najavila promjenu vlastite politike. Zašto? Navodno joj je u tom slučaju Plenković obećao posvemašnju podršku na Predsjedničkim izborima! Ali, Predsjednica zaboravlja da je ona pobjedila glasovima desnice. Ako sada desnica istakne svog kandidata kako najavljuje Velimir Bujanec, taj će kandidat odnesti barem desetak posto glasova upravo Kolindi i time će biti otvoren put Zoranu Milanoviću da glasovima kompletne ljevice trijumfira! Zar je bilo tako teško zbrojiti dva i dva?

Kolindina pak nesamostalnost je fatalna. Ured joj id prvog dana slažu drugi pa su joj drugi poslali Matu Radeljića kao i Galića. Sad joj neki treći šalju Mirjanu Hrgu! Inzistirala je dakako sa punim pravom na “Jadran Baltiku” i to je istinska kruna njene politike, ali kada ju je nedavno napustio savjetnik baš za to područje nije imenovala drugoga. Zašto? I ovdje je kleknula pred Plenkovićem koji je macronovski alergičan na Višegradsku skupinu! Uzmemo li u obzir da niti jedan jedini konkretan potez nije povukla glede “Jadran Baltika” pa tako nije čak ni inicirala niti pokušala inicirati barem kulturni centar srednje Europe. Barem neki prvi korak u uozbiljenju njene uspravnice! Ništa! Sada čitamo da su svi njeni naglašeni politički potezi poput uklanjanja Titove biste te preuzimanje pokroviteljstva nad Bleiburgom i niz sličnih ideja, zapravo bile ideje upravo odbačenih savjetnika!!! Je li moguće da ćemo na kraju morati pristati na Josipovićevu tezu o Kolindi kao slici bez tona?

Politiku Kolinde Grabar Kitarović, ovako suverenistički postavljenu branio sam od prvog dana jer mislim da je srednja Europa naše idealno okružje. Kada se je bojala da će joj HTV podmetnuti nekog Plenkovićevog novinara koji će se na njoj iživljavati zamolila me da nakon suspektnog puta u Ameriku baš ja napravim sa njom intervju. Dakako pristao sam, štoviše, bila mi je čast! Kada joj je trebala puna dvorana suverenističke publike nakon katastrofalnog posjeta Vučića, stigla je na promociju moje knjige o Zvonku Bušiću. Bez obzira na motive dolaska, jer je hitno nakon Vučića grozničavo trebala neki desni iskorak, bilo mi je osobito drago da je došla na tu promociju. Ali kada je razabrala da je Plenković akergičan na mene i da me upravo sadistički izbacuje iz svakog medija u kojem se pojavim, ove godine me je izbrisala sa liste novinara za Božićni domjenak na Pantovčaku!

Kolinda se dakle predala, posve se prepustila Plenkovićevoj moći i očito ne razumije da je time izgubila. Ako i pobjedi na izborima sa ovako kontroliranim Uredom ona će uistinu biti fikus. Lijepi buket ruža na stolu Andreja Plenkovića.

Naime, upravo joj savjetnici koje je izbacila nisu dopuštali da bude fikus.

Jedini veliki pobjednik ove runde je Andrej Plenković koji sad ima gotovo godinu dana da se odluči: Kolinda ili Milanović. Slatka muka za našeg premjera. Na parlanentarnoj sceni tek može biti miran. Mediji su posve neutralizirali Most, lijeve oporbe niti nema a jedini kojeg se uz Most boji, Zlatko Hasanbegović je iritantno usporen. Nekad mi se čini da će prije sa Plesa kretati vikend letovi na Mars nego li će Hasanbegović Hrvatsku premrežiti sa ograncima svoje stranke!”, napisao je razočarani Dujmović.

Kao očarani tinejdžer

Podsjetimo, do jeseni prošle godine Dujmović je na HRT-u vodio svoj ekstremistički trash show, no onda je on ukinut. Dujmović je čak nudio da svoj rad odrađuje volonterski, no HRT je inzistirao na odlasku tvorca programa za zabavljanje huškačke i ekstremističke desnice.

Vrhunac Dujmovićeva opusa na HRT-u, osim što je volio predavati voditeljsku palicu Željki Markić, svakako je bilo gostovanje predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. Naime, predsjednica, koja i danas ne želi reći što je radila početkom godine u SAD-u na putu za koji do danas nije jasno je li bio privatni ili službeni, odlučila se opravdati upravo kod Dujmovića.

Naime, Dujmović se od prvog dana otvoreno divio predsjednici, od toga da bi je valjalo izmisliti da je nema, kako je superiorna žena i Mesija jer nakon njezinog dolaska Hrvati više neće kopati po smeću pa sve do usporedbe njezine popularnosti s popularnošću Beatlesa.

“Kolinda je jednostavno superiorna”, pisao je Dujmović još u vrijeme predizborne kampanje za predsjednika Hrvatske. Kada je bilo jasno da je Ivo Josipović bivši predsjednik, a da će članica HDZ-a naseliti Pantovčak, Dujmovićevoj sreći nije bilo kraja pa je oduševljeno napisao kolumnu znamenita naziva “Duga, mračna noć trajala je 15 godina”. Novopečeni voditelj HRT-a očigledno je bio inspiriran filmom Antuna Vrdoljaka.

“Ona ljubi ovu zemlju”

“Kolinda Grabar Kitarović nije mađioničar i uistinu ima skromne ovlasti, ali da ćemo vidjeti iskrenu volju i želju, da ćete vidjeti iskrenu emociju, jer ona ljubi ovu zemlju, a ne regiju, da ćemo vidjeti silnu energiju koju će ulagati u rješavanje problema uvijek i samo sa stajališta hrvatskih nacionalnih interesa, o tome već sada nema nikakve sumnje. Jer, mi već sad znamo i vidimo da Kolinda voli Hrvatsku onako kako je Ivo Josipović volio regiju!” gotovo dječački zaljubljeno pisao je Dujmović u rigidno desničarskom mediju Dnevno.

Štoviše, Dujmović je u prvoj predsjednici vidio ni više ni manje nego Mesiju koji će narodu osigurati pune želuce.

Nakon nje Hrvati neće biti gladni

“Kolinda će umjesto dogovorne ekonomije tražiti pravi i zdravi vanjski kapital jer je to jedini jamac da se ovdje više neće kopati po kantama za smeće u potrazi za hranom”, pisao je Dujmović za kojeg je najveća vrlina predsjednice bilo to što se Grabar-Kitarović ne srami reći da je domoljub.

“Ona je na tu funkciju došla s elementarnim hrvatstvom, na što je nadogradila europsku i svjetsku uljudbu”, javno je razmišljao Dujmović zaključivši kako predsjednica možda i jedina zna što je to “odmjereno hrvatstvo”.

Kolinda je popularna kao Beatlesi

Za Dujmovića se sjaj i popularnost predsjednice može usporediti čak i s Beatlesima.

“Kolindu, pak, ovaj narod istinski voli i cijeni, do razine da se njezin kontakt s narodom pretvara u pravu histeriju oduševljenja. Kao da stižu Beatlesi!” piše Dujmović dodajući da je Grabar-Kitarović političar s kapacitetom kakvog dugo nismo ni imali ni vidjeli.

“Bez dileme mogu reći da to oduševljenje naroda nismo vidjeli od Tuđmana, a ako bismo tražili usporedbu u povijesti, moramo se vratiti do Savke ili Stjepana Radića!” zaključio je Dujmović.

Izvor :

index

Komentari

comments

Vidi još:  Pernar usporedio Kolindu s Josipovićem: Nažalost, i ona je bezlična i bez stava