Trenutak odluke: Karamarko uskoro otkriva HDZ- ove planove za ostanak na vlasti

NAKON jučerašnjeg maratonskog sastančenja u HDZ-u, sinoć su iz HDZ-a potvrdili kako će se Tomislav Karamarko danas obratiti javnosti u 10.30 sati.

Sastanak je jučer najavio i novoizabrani Glavni tajnik HDZ-a, Domagoj Ivan Milošević.

“Donesene su važne odluke o kojima će vas izvijestiti predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko”, kazao je Milošević novinarima nakon jučerašnjeg sastanka najužeg vodstva stranke. Naglasio je i da su jučer tijekom dana u HDZ-u održane konzultacije o provedbi odluka koje su jedinstveno donijete u subotu na Predsjedništvu HDZ-a i Središnjem odboru.

Spekulira se da bi HDZ-ovci danas u Saboru mogli krenuti sa skupljanjem potpisa za opoziv premijera Oreškovića, koji je krajem prošlog tjedna zatražio od Tomislava Karamarka, ali i Bože Petrova, da podnesu ostavke. Karamarko je uzvratio tako što je rekao kako HDZ više nema povjerenja u premijera kojeg je sam HDZ postavio te je pozvao Oreškovića da odstupi.

Šeks potvrdio HDZ-ove planove za rušenje Oreškovića

“Imam informaciju da će se ići u opoziv Oreškovića, pozivaju se zastupnici da daju potpise za opoziv Oreškovića. HDZ se upustio u kobnu i opasnu avanturu. Niti će uspjeti u nekom preslagivanju, a ako i bude srušen premijer, što je moguće, neće Karamarko uspjeti prikupiti dovoljan broj zastupnika koji bi njega iznjedrili kao mandatara.

To je vrlo opasna avantura koja bi mogla rezultirati prijevremenim parlamentarnim izborima i havarijom HDZ-a na tim izborima”, rekao je Šeks sinoć u Otvorenom.

Usto, Predsjedništvo SDP-a sinoć je odlučilo kako će u Saboru podržati prijedlog opoziva premijera Tihomira Oreškovića koji je najavio HDZ, prvenstveno zbog ministara koje Orešković i dalje podržava

Izvor :

Index.hr

Komentari

comments

Vidi još:  PLENKOVIĆ PROGOVORIO O BRKIĆU: Je li moguće da je ovo izgovorio?