Trump: ‘4 milijarde za novi predsjednički zrakoplov? Otkažite narudžbu!’

Zrakoplovi predsjednika SAD-a, dva Boeinga 747 koji naizmjence služe kao ‘Air Force One’, bliže se kraju svojeg 30-godišnjeg radnog vijeka. Oba aviona su još iz vremena Ronalda Reagana, s kraja osamdesetih. Za 2017. je planirana nabavka dva posve nova aviona – i Trump ju je upravo otkazao.

“Boeing gradi posve nove 747 Air Force One za buduće predsjednike, ali troškovi su izvan kontrole, veći od 4 milijarde dolara! Otkažite narudžbu”, kaže tweet Donalda Trumpa poslan danas poslije podne.

Naši političari bi vjerojatno naručili još dva dodatna zrakoplova. Po sistemu “Pola meni, pola tebi, pola Bagi u Boeingu”. A na sličan način funkcioniraju i američke vojne i općenito državne narudžbe. Zato liječenje preko državnog Obamacarea i košta često više nego preko inače kvalitetnijeg privatnog osiguranja, za istu uslugu u istoj bolnici. No Trump je predugo u biznisu da bi mu netko uvaljivao preskupe stvari, i prekratko u politici da bi znao kako tu stvari funkcioniraju s narudžbama.

Nakon toga, razgovarao je s reporterima koji su ga počeli zapitkivati o otkazivanju narudžbi Boeingu. “Gledajte, zrakoplov je posve izvan kontrole, cijena će za Air Force One program biti preko četiri milijarde dolara, i ja mislim da je to presmiješno”, odgovorio im je izabrani predsjednik. “Mislim da su se u Boeingu malo zaigrali s brojkama. Mi želimo da Boeing zaradi puno novca, ali ne baš toliko”.

Boeing je uskoro nakon toga dao priopćenje: “Mi smo trenutno pod ugovorom vrijednim 170 milijuna dolara koji bi trebao pomoći da odredimo mogućnosti tih kompleksnih vojnih zrakoplova koji služe jedinstvenim zahtjevima Predsjednika Sjedinjenih američkih država. Planiramo zajedno sa Zračnim snagama Sjedinjenih država raditi na slijedećim fazama programa kako bismo isporučili najbolji mogući zrakoplov za Predsjednika po najpovoljnijoj cijeni za američkog poreznog obveznika”.

Vidi još:  Najavljen nuklearni rat? Iran i SAD spremni za obranu

No, Boeingu je porezni obveznik malo kad bio bitan kad je potpisivao programe vrijedne i po bilijun (tisuću milijardi) dolara, poput onog o isporuci problematičnih zrakoplova F-35 (da, to je cijena tog programa kroz idućih tridesetak godina, koliko bi ti zrkoplovi trebali ostati u službi). Ti programi su često završavali s desetak puta većim konačnim iznosom od ugovorenog, kao u slučaju F-35 lightninga, koji je godinama kasnio i uglavnom bio prizemljen zbog kvarova, a samo su troškovi letjeli u nebo, ne i zrakoplovi.

Ispalo je da su demokrati, koji su često upozoravali da je Trump nemilosrdan u pregovorima s dobavljačima, bili posve u pravu. Javnost je pak uglavnom na strani Trumpa: “Konačno predsjednik koji zna reći, ovo košta previše”, najčešći je tip komentara na mrežama. Zanimljivo je inače da je Trump predsjedničku kampanju odrađivao s vlastitim Boeingom 757, kojeg su mediji prozvali “Trump Force One”, a koji inače, isti takav, služi kao “Air Force Two” – to je oznaka zrakoplova koji koristi potpredsjednik SAD. Trumpov zrakoplov je inače nešto malo manji, ali i brži i noviji od 747-200 kojim će letjeti kao predsjednik. Kupio ga pred sedam godina je od osnivača Microsofta, Paul Allena. Taj zrakoplov je prilično pomogao Trumpu da impresionira birače: dok je Hillary letjela unajmljenim zrakoplovom, Trump se pojavljivao u vlastitom, a  mitinge je često imao na samom aerodromu, kako bi obavio više toga u jednom danu. A slijetanjem ravno pred svoje fanove u ogromnom privatnom zrakoplovu kojem preko cijelog trupa velikim slovima piše “TRUMP” (skromnost i samozatajnost nikad nisu bile Trumpove osobine) je svakako ostavio dojam.
trump
Da svi nabijaju troškove kad ugovaraju poslove s državom, prilično je jasno. No, Trumpu nesklon tisak je odmah krenuo u napad: “Vladin ured je u ožujku rekao da će cijeli program koštati 3,2 milijarde dolara, uključujući 2 milijarde za istraživanja i razvoj” (čega, tople vode? Air Force One je u osnovi obični B747 s nešto dodatne elektronike i pasivnih obrambenih sustava, isti kakav se radi već 50 godina!) “Trump je naveo druge brojke bez da je naveo ikakav dokaz! Vojska još nije potpisala niti ugovor za proizvodnju ta dva zrakoplova”, piše USA Today.

Vidi još:  SAD BLOKIRALE PRODAJU IZRAELSKIH F-16 HRVATSKOJ I Amerikanci bi htjeli zaraditi na nama

Oni citiraju i Richarda Aboulafiu, analitičara Teal grupe, koji kaže da su današnji zrakoplovi koji služe kao Air Force One (tu oznaku inače ima zrakoplov u kom je predsjednik, koji god to bio) proizvedeni još osamdesetih i dotrajali. “Zrakoplovi su opremljeni najnovijom komunikacijskom tehnologijom i obrambenim mehanizmima za slučaj atomskog rata ili terorističkog napada”, kaže “stručnjak za avijaciju”. “Sve u rangu od tri do četiri milijarde dolara je vrlo razumna cijena, i svatko tko vjeruje u nešto drugo je potpuni ignorant. To je pogrešno mjesto za razgovor o kontroli troškova”, brani Aboulafia pljačku poreznih obveznika. “Ljudi u Washingtonu nisu uznemireni jer je relativno mali projekt otkazan, nego jer imamo predsjednika koji ne razumije što je potrebno da bi se bilo predsjednik”. 4 milijade dolara? Cijena, sitnica! Halo, Bing!

Ali čini se da ipak razumije: Reuters kaže da su Trumpove brojke i te kako točne – samo javnost je do sad dobivala neke druge brojke, umanjene. “Budžetski trošak za zamjenu zrakoplova je predviđen u visini od 2,87 milijardi dolara za fiskalne godine od 2015 do 2021, samo za troškove razvoja i istraživanja, testiranja i evaluacije, prema budžetskim dokumentima u koje je Reuters imao uvid”, piše Reuters. Dakle: oko tri milijarde, bez da govorimo uopće o samoj proizvodnji zrakoplova te njihovom održavanju i godišnjim troškovima!

“U ožujku 2016. izvještaj iz Vladinog ureda je procijenio ukupne troškove programa na 3.21 milijardi  dolara, uključujući kupovinu samih zrakoplova. No ured je procijenio da će troškovi razvoja biti puno niži, ispod 2 milijarde dolara. Da su koristili istu procjenu Zračnih snaga o troškovima razvoja, procjena bi bila preko 4 milijarde dolara”.

Trumpove brojke su, dakle, ipak točne: čovjek, otkad je izabran, ima uvid u dokumente u koje javnost baš i nema uvid. Može li nastaviti letjeti svojim luksuznim 757? Ne, naravno, jer to brane zakoni koji reguliraju sigurnost predsjednika: jedna od stvari koje Predsjednik SAD ne može je letjeti zrakoplovom koji nije predsjednički, niti voziti se u automobilu koji nije predsjednički, a do kraja života više ne smije sam voziti automobil po javnoj cesti.

Vidi još:  Najavljen nuklearni rat? Iran i SAD spremni za obranu

Boeing inače godišnje od vlade dobiva ugovore vrijedne 30 milijardi dolara, o trošku američkih poreznih obvenzika, često za zrakoplove koji, kako je jedan testni pilot opisao F-35, “ne lete, ne skreću, ne idu”. Usto, Boeing je, kao korporacija, bio veliki zagovornik TPP-a kojeg je Trump rekao otkazati, a usto su im republikanci već lani ukinuli kreditiranje preko izvozno-uvozne američke federalne banke. Može li to ubuduće jeftinije? Možda, ali sigurno da se brojnima neće dopasti Trumpov način vođenja politike, jer će ostati bez teških milijardi: dionice Boeinga su pale isti čas kad je Trump poslao Tweet, ali i dionice brojnih drugih velikih opskrbljivača vojske SAD. Ovo je, dakle, opomena…

Izvor :

dnevno.hr

Komentari

comments