TUĐMANOV SIN NIJE PLATIO POREZ: Zbog 192.000 kuna država se uknjižila na obiteljsku vilu u Zagrebu

Radi se o vili u koju su Tuđmanovi, kako je sama Ankica Tuđman zapisala u knjizi “Moj život s Francekom”, uselili nakon što su iz Beograda preselili u Zagreb, a koju su nakon 35 godina i otkupili

Zbog neplaćenog poreza u iznosu od 192.625 kuna, država se uknjižila na obiteljsku vilu Tuđmanovih u zagrebačkoj Nazorovoj ulici. Radi se o dugu Stjepana Tuđmana, sina Franje Tuđmana te o sporu koji se vodio pri zagrebačkom općinskom sudu.

Država se uknjižila na njegov dio spomenute nekretnine u kojem on ima pravo stanovanja nakon što je darovnim ugovorom svoj dio vile prenio na djecu, piše Jutarnji list.

Iako sam Tuđman nije htio komentirati ništa na ovu temu, već ranije se u medijima pojavljivala informacija da se nalazi u teškoj financijskoj situaciji čemu u prilog idu i činjenice da su njegove tvrtke uglavnom ugašene, a zadnje dvije, Domovina d.o.o. i Domovina-holding d.o.o. su u stečaju.

Četiri suvlasnička dijela

Vila u Nazorovoj je etažirana i sastoji se od četiri suvlasnička djela. U prizemlju je, tako, peterosobni stan koji glasi na Miroslava i Nevenku Tuđman.

U prizemlju je i dvosoban stan površine 118 kvadrata koji glasi na Nevenku Tuđman, kao i trosobni stan na prvom katu veličine 96 kvadrata.

Na prvom katu te u potkrovlju nalazi se šesterosoban stan površine 328 kvadrata, a koji glasi na kćeri Stjepana Tuđmana.

Radi se o vili u koju su Tuđmanovi, kako je sama Ankica Tuđman zapisala u knjizi “Moj život s Francekom”, uselili nakon što su iz Beograda preselili u Zagreb, a koju su nakon 35 godina i otkupili.

Na kupoprodajnom ugovoru koji je isplivao nakon ostavinske rasprave obitelji Tuđman, stajala je cijena od 213.758 maraka, a Ministarstvo financija na čelu s Borislavom Škegrom je, piše Jutarnji, gotovo polovicu te svote vratilo obitelji.

Vidi još:  ‘I njemu se plače kad vidi što mu HDZ radi od Splita’

Komentari

comments