TUŽNI PRIZORI NAKON POŽARA: Vatra uništila čuvenu katedralu Notre-Dame

Nakon što je strašan požar jučer zahvatio parišku katedralu Notre-Dame, u kojem se u unutrašnjost katedrale srušio zvonik najposjećenijeg povijesnog spomenika Europe, ostale su stravične posljedice.

Vatrogasci su se dugo borili sa ogromnom vatrom te su tek oko 2 sata ujutro uspjeli ga staviti pod kontrolu.

Christopher Kozal Brennan

@CKozalBrennan

Notre Dame this morning. Immediate area closed off but pedestrians allowed on Rue Saint Jacques and traffic resumed. Will be on @BBCBreakfast in about hour and half discussing what happened last night and what happens now.

See Christopher Kozal Brennan’s other Tweets

Laurent Nunez, državni tajnik u ministarstvu unutarnjih poslova, došao je ujutro u 7 sati na mjestu tragedije. Sastao se s vatrogascima i istražiteljima te poručio kako je stotinjak vatrogasaca još aktivno, ali da je opasnost od daljnjeg požara uklonjena.

BFMTV

@BFMTV

EN DIRECT – Laurent Nunez sur BFMTV: “le feu est maitrisé. Maintenant, il faut déterminer si la structure est stable” https://www.bfmtv.com/societe/en-direct-notre-dame-le-feu-maitrise/ 

See BFMTV’s other Tweets

Francuski Le Parisien izvijestio je kako je otvorena je istraga koja bi trebala otkriti uzrok požara. Zasad istražitelji smatraju kako požar nije namjerno aktiviran.

Facebook/Screenshot

Francusko ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je na Facebooku video koji prikazuju velike razmjere požara koji je doslovno uništio čuven katedralu Notre-Dame u Parizu.

U videu koji su objavili mogu se vidjeti strašni prizori borbe vatrogasaca s vatrenom stihijom koja je gutala katedralu.

Sva umjetnička djela koja su spašena iz Notre-Damea prenesena su u Gradsku vijećnicu i tamo će biti pod ključem i sigurna, no čim se uspije sve organizirati bit će premještena u Louvre, javlja BFMTV.

Twitter/Screenshot
Twitter/Screenshot


Autor:Dnevno
Izvor :

Dnevno

Komentari

comments