U JEDNOJ OD NAŠIH NAJVEĆIH STRANAKA KREĆE VELIKI OBRAČUN Očekuje se da bi prijelomna sjednica Glavnog odbora SDP-a mogla trajati cijeli dan

U središnjici hrvatskih socijaldemokrata, na zagrebačkom Iblerovu trgu, danas se okuplja Glavni odbor SDP-a kako bi raspravljao o stanju u stranci koja prolazi veliku krizu zbog pobune dijela članstva protiv aktualnoga predsjednika Davora Bernardića i načina na koji on vodi stranku.

U središnjici će se, također, od Miranda Mrsića i Zdravka Ronka zatražiti vraćanje saborskih mandata u Saboru. Prema izvorima iz stranke, očekuje se da bi Glavni odbor, zbog nagomilanih problema i pisama 90 nezadovoljnih članova koji su tražili Bernardićev odlazak, mogao zasjedati cijeli dan.

Naime, očekuje se da će rasprava biti burna jer će Bernardićevi najbliži suradnici tražiti da se pobunjeni članovi sankcioniraju, ali druga struja ne želi da do sankcija uopće dođe.

Prema stranačkom statutu, mogu se kazniti opomenom, privremenom suspenzijom sa stranačkih dužnosti, ali i isključenjem iz stranke.

Članovi koji ne žele Bernardića na vrhu stranke sutra planiraju zatražiti hitno raspisivanje unutarstranačkih izbora za sva stranačka tijela. Jučer je to javno najavio i član Predsjedništva SDP-a Bojan Glavašević.

Pobunjeni članovi pripremili su i dokument “Teze za raspravu”, u kojem su pobrojali, kažu, sve Bernardićeve grijehe u vođenju stranke.

Izvor :

jutarnji

Komentari

comments

Vidi još:  BJELOVARSKI GRADONAČELNIK UZVRATIO SDP-u: ‘Neka pripaze da jedan od Bandićevih prebjega ne bude i novi predsjednik županijskoga SDP-a’