UGLEDNI AMERIČKI MEDIJ SLOŽIO IDEALNU POSTAVU EX-JUGE! ‘Bili bi favoriti Svjetskog prvenstva’

Iako cijela ta ideja o slaganju najbolje momčadi zemalja bivše Jugoslavije ima smisla isto kao da se slaže idealna postava SSSR-a, Osmanskog carstva ili kakve druge imperije, svjetski mediji se uporno trude spojiti na hrpu zemlje koje su se raspale na izrazito krvav i ružan način.

Posljednjih godina nema koji veliki europski medij nije složio momčad bivše Jugoslavije pod egidama, “Bili bi najjači u Europi”, “Ovako bi izgledala reprezentacija Jugoslavija da se nije raspala” i da ne nabrajamo stupidne naslove. Sada im se pridružio i ugledni američki medij Fox Sports.

Premda bi se vjerojatno pomučili dok ne bi našli Hrvatsku, Sloveniju, BiH i ostale zemlje ex-Jugoslavije na karti svijeta, nisu se previše mučili slagavši idealnu momčad davno raspadnute države.

“Jugoslavija je sredinom 20. stoljeća bila redovita na svjetskim prvenstvima, ali nikada ništa nije osvojila. Bili su četvrti 1962. godine, a u zadnjem nastupu 1990. godine ispali su u četvrtfinalu. Ako pogledamo igrače koji danas igraju za zemlje s prostora bivše Jugoslavije, takva reprezentacija u Rusiji bi bila favorit za titulu”, uvjereni su Amerikanci.

A ovako su to zamislili.

Izvor :

dnevno

Komentari

comments

Vidi još:  ‘Ja sam Titu odrezao nogu i skinuo ga s aparata, ali nisam ga ubio!’