Urnebesno: Pogledajte kakve je ocjene u školi imao Bakir Izetbegović

Nekadašnji bošnjački član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović bez sumnje je popularna ličnost bez obzira na to šta neko o njemu mislio.

Lider je Stranke demokratske akcije koja učestvuje u vlasti na različitim razinama, a i porodična linija mu je mnogo olakšala put do pozicija koje danas obavlja s manje ili više uspjeha.

Zato su sve vijesti o njemu pod lupom kakve god da bile. Posebno su interesantne one humoristične, a jedna takva godinama kruži po Facebooku izazivajući podsmijehe, ponajviše njegovih političkih protivnika.

Radi se naime o svjedočanstvu iz Izetbegovićevig gimnazijskih dana. On izgleda nije bio dobar učenik, a dvojke u svjedočanstvu govore same o sebi…

U svjedočanstvu škole Pero Kosorić u Sarajevu broj 353 -10 od 16. juna 1972. piše da je Izetbegović u drugom razredu od 13 predmeta iz osam imao ocjenu dovoljan (2) i to iz tadašnjeg srpskohrvatskog/hrvatskosrpskog te engleskog i latinskog jezika, zatim iz historije, matematike, fizike, biologije, pa čak i likovnog.

Samo drugu godinu gimnazije Bakir Izetbegović okončao je dobrim vladanjem, koje mu je u trećem i četvrtom razredu ocijenjeno sa loše!

Nije poznato da li je ovo svjedočanstvo vjerodostojno, ali po svemu sudeći jeste. Pogledajte ga. Šta mislite?

''ima svega''


Komentari

comments