‘Uskoro ćemo objaviti tko je ubio Arafata, svi će biti zaprepašteni’

Palestinski predsjednik obećao je u najkraćem roku otkriti ubojice Yassera Arafata.

Palestinski predsjednik Mahmud Abbas najavio je da će uskoro objaviti detalje ubojstva i ubojice palestinskog lidera Yassera Arafata koji je pod sumnjivim okolnostima umro prije 12 godina, javlja Anadolija.

Palestinski pokret Hamas u četvrtak je u Ramallahu organizirao obilježavanje 12. godišnjice od smrti Arafata, a u obraćanju prisutnima aktualni palestinski predsjednik Abbas je istaknuo da istraga o sumnjivoj Arafotovoj smrti i dalje traje.

“Ako mene pitate, ja dobro znam tko je njegov ubojica. Međutim, moje svjedočanstvo nije dovoljno za objavljivanje ubojičinog identiteta. Istražna komisija mora utvrditi sve detalje. U najkraćem vremenu ćemo objaviti tko su ubojice i počiniteljii, a svi će biti zaprepašteni rezultatom istrage”, izjavio je Abbas.

Podsjetimo, palestinski lider i heroj Yasser Arafat umro je 11. listopada 2004. godine u vojnoj bolnici Percy u Parizu u kojoj je bio hospitaliziran. Njegova supruga Suha Arafat predala je njegovu odjeću na analizu u laboratoriji u švicarskoj Lozani.

Postupak je vođen u Parizu, a i Arafatov grob je ekshumiran radi istrage. Istragom je utvrđeno da je na njegovoj odjeći bila velika količina radioaktivnog polonija, ali se ne može sa sigurnošću ustvrditi da je to bio i jedini uzrok njegove smrti.

Izvor :

dnevno.hr

Komentari

comments