Uzbuna u regiji: U luku Bar stigla pošiljka mesa iz 1982.

Uprava carina Srbije objavila je da su poduzete sve mjere kako pošiljka zamrznutog mesa iz 1982. godine, koja je stigla u crnogorsku luku Bar, ne dođe na tržište Srbije.

“Svim carinarnicama je naloženo da poduzmu mjere pojačane kontrole, robnog i putničkog prometa s posebnim naglaskom na granične i pogranične pijeleze prema Crnoj Gori, Makedoniji, BiH, kao i na administrativnim prelazima prema Kosovu”, navodi se u priopćenju.

Iz Uprave carina ističu da na graničnim prijelazima nije moguć prolazak tereta živog ili zamrznutog mesa ukoliko ga ne prati propisana dokumentacija koju izdaje granična veterinarska inspekcija.

“Ukoliko se radi o pokušaju krijumčarenja, pa teret bez dokumentacije prelazi preko alternativnih prijelaza, potencijalni krijumčari će se suočiti s mobilnim timovima Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja koji provode takozvane ‘dubinske kontrole'”, navodi se u pripćenju Uprave carina.

Ističu da će učiniti sve da se spriječi bilo kakav pokušaj ugrožavanja sigurnosti i zdravlja građana.

Crnogorski mediji o pošiljci mesa staroj 34 godine saznali iz priopćenja srpske Uprave carina. Portal CdM nije mogao dobiti službenu potvrdu, a u Luci Bar su rekli da su za ovu informaciju saznali iz medija, a da je za transport mesa i povrća zadužen privatizirani dio Luke Bar, na čije telefone se nitko nije javljao.

Iz Uprave za inspekcijske poslove Crne Gore rečeno je da im treba vrijeme kako bi provjerili navode.

Izvor :

N1info

Komentari

comments

Vidi još:  ŠOK I NEVJERICA U SRBIJI: Velika Britanija šalje avione na Srbiju?