UŽIVO IZ STOŽERA MILANA BANDIĆA Prebrojani gotovo svi glasovi, pogledajte reakcije

INDEXOVI reporteri izvještavaju uživo iz stožera Milana Bandića, kandidata za gradonačelnika Zagreba. Bandićev stožer nalazi se u zagrebačkoj Praškoj ulici, na mjestu gdje je nekad stajala sinagoga.

20:47 U Zagrebu su prebrojani gotovo svi glasovi, u DIP su stigli rezultati s 98,69 posto biračkih mjesta. Milan Bandić dobio je 51,68 posto glasova, a Anka Mrak Taritaš 46,17 posto glasova. Sada više nema nikakve sumnje – Milan Bandić osvojio je šesti mandat u fotelji zagrebačkog gradonačelnika. Uskoro očekujemo prve reakcije na Bandićevu pobjedu.

20:35 Novi rezultati izbora u stožeru Milana Bandića dočekani su mlakim aplauzom. Bandićevi simpatizeri razgovaraju jedni s drugima, rezultate izbora gotovo da više nitko ne prati.

20:33 Povećava se prednost Milana Bandića pred Ankom Mrak Taritaš, čini se da je u Zagrebu sve gotovo. Obrađeno je 88,4 posto glasova, a Milan Bandić dobio je 51,43 posto glasova, dok je Anka Mrak na 46,42 posto glasova.

20:25 Popričali smo s jednim simpatizerom Milana Bandića, koji nosi transparent s natpisom “Bolje žičara nego Gunja”, rekao nam je kako već danima hoda gradom s tim transparentom. Pitali smo ga kad će onda ta žičara, a on je rekao da je to “samo simbolika, da se razlikuju osobe”.

20:21 Stigli su novi rezultati prema kojima se Bandićeva prednost povećala na gotovo 3 posto. Prema obrađenih 60 posto biračkih mjesta, Bandić je dobio 50,36 posto glasova, a Anka Mrak Taritaš 47,46 posto glasova. Sve je manje šanse za Anku Mrak Taritaš.

20:20 Dolazak Milana Bandića očekuje se u sljedećih sat vremena.

20:14 Prve rezultate izbora, prema kojima Bandić vodi s manje od jednim postotkom prednosti ispred Anke Mrak Taritaš, za Index je komentirao bivši HSS-ovac Nenad Matić, koji je sada kandidat na Bandićevoj listi. “Očekujemo pobjedu, gradonačelnik će biti Milan Bandić. Nismo nervozni, to je odraz političke situacije jer imate državnu krizu, pa se to prelama i u Zagrebu”, rekao je Matić.


20:09
Iako su rezultati izbora, barem oni prvi i neslužbeni, vrlo tijesni, pred Bandićevim stožerom situacija je i dalje mirna. Djelatnici Čistoće lickaju ulice, a jedna starija gospođa skuplja boce.

20:07 Uskoro očekujemo prve reakcije na nikad tješnje rezultate izbora. Bandić vodi za manje od jedan posto glasova ispred Anke Mrak Taritaš.

20:04 U Bandićevu stožeru pojavila se i gradonačelnikova suradnica i književnica Milana Vuković Runjić.20:00
Pristigli su prvi rezultati izbora: Bandić je dobio 49,15 posto glasova, a Anka Mrak Taritaš 48,52 posto glasova. Razlika je manja od jedan posto, a obrađeno je 32,52 posto biračkih mjesta. Nevažećih i neubačenih listića je 2,33 posto.

19:45 Objavljene su korekcije izlaznih anketa s podacima prikupljenim do 19h. Prema novim podacima, dodatno se smanjila Bandićeva prednost pred Ankom Mrak Taritaš. Bandić je po korigiranim izlaznim anketama osvojio 51,06 posto glasova, a Anka Mrak Taritaš 48,94 posto glasova.

19:35 U Bandićev stožer stigli su i pekarski proizvodi.

19:30 Rezultate izlaznih anketa za Index je komentirao i Bandićev bliski suradnik Ivica Lovrić, koji je rekao: “Gotovo 300 tisuća Zagrepčana je po nesnosnoj vrući izašlo na birališta i hvala im na tome. Redovita je pojava da je izlaznost u drugom krugu manja nego u prvom, ali izlaznost je ipak veća negoli prije četiri godine i to nas raduje”. Komentirajući tijesne rezultate izlaznih anketa, Lovrić je rekao: “Hvala bogu, to je želja naših sugrađana. Mislim da rezultati pokazuju trend koji će se realizirati i mislim da će se prednost Milana Bandića još i povećati”. Dodao je kako nije očekivao puno veću prednost Milana Bandića u odnosu na Anku Mrak Taritaš.


19:20
Bandić je rezultate izlaznih anketa dočekao na Zagrebačkom velesajmu, gdje se održava utrka “Brzi i žestoki”. Bandić je za RTL prilično nervozno komentirao rezultate izlaznih anketa: “Vidimo se sutra u 7 sati na Ježdovečkoj cesti. Molim vas, nemojte biti nasilni, ja vas molim”. Na inzistiranje novinara Bandić je dodao: “Ja sam vas lijepo molio. Vi želite isprovocirati priču, sačuvajte svoje dostojanstvo i moje.”

19:10 Bliska Bandićeva suradnica Jelena Pavičić Vukičević u razgovoru za Index je prokomentirala tijesne rezultate izlaznih anketa: “Ankete nas čine optimističnima, ali čekamo prave rezultate. Svaki izborni ciklus je priča za sebe, ali na kraju se broje samo pobjede, a mislim da mi svoju pobjedu imamo”. Pavičić Vukićević je zahvalila svim građankama i građanima koji su unatoč vrućinama izašli na izbore i glasali, neovisno o tome za koga.19:02
Pogledajte live video iz stožera Milana Bandića. U Bandićevu stožeru nalaze se Bandićevi bliski suradnici Ivica Lovrić i Jelena Pavičić Vukičević, gradonačelnikova zamjenica.


19:00
Objavljene su rezultati izlaznih anketa Ipsosa, prema kojima je Milan Bandić osvojio 51,43 posto glasova, a Anka Mrak Taritaš 48,57 posto glasova.Treba napomenuti da se radi o izlaznim anketama koje se baziraju na podacima prikupljenim do 17:00, a oko 20h bit će objavljene izlazne ankete s podacima prikupljenim do 19h, koje bi trebale biti preciznije od ovih dosad objavljenih.

18:55 Bandićevi zaštitari u prvom krugu su u stožeru bili u uniformama, a danas su obukli majice sa sloganom Bandićeve kampanje.

18:50 Na mjestu srušene sinagoge u Praškoj, gdje će Bandićevi simpatizeri dočekati prvo izlazne ankete a potom i rezultate izbora, stoji desetak stolova za goste i video zid. Baš kao i u prvom krugu izbora, točit će se pivo, voda i sokovi.

18:40 U stožeru Milana Bandića zasad nema nikog osim novinara. Kako doznajemo, Bandić je oko 18:15 bio u stožeru te naredio: “Nema nikakvog slavlja večeras jer sutra u 7 moramo biti na Ježdovečkoj”.

Vidi još:  Je li ovo moguće? Jedna od najmoćnijih političarki pridružuje se Bandiću

Izvor :

index

Komentari

comments