[UŽIVO]NAPETO U BEOGRADU: Čeka se obraćanje srpskog predsjednika, prosvjednici skandiraju ‘Uhitite Vučića’

Savez za Srbiju pozvao je građane da se okupe u 11.55 ispred zgrade Predsjedništva, gde je najavljeno obraćanje Vučića

Predsjednik Srbije Aleksanadar Vučić obratit će se u javnosti u povodu sinoćnjeg ulaska prosvjednika u zgradu Radio televizije Srbije (RTS) i pokušaja oporbenih čelnika i organizatora prosvjeda da u programu javnog RTV- servisa priopće zahtjeve sudionika prosvjednih mimohoda “1 od 5 milijuna” koji već tri mjeseca u Beogradu i u desecima gradova Srbije traže slobodu medija i ostavku šefa države.

NOVO

12:03 Pred zgradom Predsjedništva okupilo se mnošvo prosvjednika. Skandiraju “Vučiću lopove”, i “‘Ajde sada prebroj”, i “Uhitite Vućiča”


11: 47: Upravni odbor (UO) Radio televizije Srbije (RTS) priopćio je danas da “RTS kao javni medijski servis ne sme da postane poligon za nasilne političke obračune političkih aktera”.

 

Prvi prosvjed zbog ubojstva oporbenog čelnika

Prvi prosvjedni mimohod održan je u studenom i nazvan „Stop krvavim košuljama“ zbog napada na jednog od osnivača oporbenog Saveza za Srbiju, predsjednika Ljevice Srbije Borka Stefanovića.  Od 8. prosinca prosvjedi se organiziraju svake subote u Beogradu, a u međuvremenu su se proširili diljem Srbije. Sudionici i organizatori kažu da je ime prosvjedima „1 od 5 milijuna“, nehotice, dao osobno predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nakon poruke poslije prvog prosvjednog mimohoda da “na ulice može izaći i pet milijuna ljudi, ali neće dobiti ništa osim – izbora”.

‘Upad u RTS je legitimniji nego kupovina glasova’

U subotu navečer, prosvjednici su upali u zgradu Radiotelevizije Srbije,zahtijevajući da ih se pusti u eter.

“Upad u zgradu RTS je više nego legitiman vid političke borbe, mnogo legitimniji nego kupovina glasova na izborima”, rekao je za N1.  politikolog Filip Balunović.

Predsednik Udruženja novinara Srbije Vladimir Radomirović ocijenio je da ulazak lidera opozicije u zgradu Radio televizije Srbije pokazuje da ne žele slobodan RTS.

Izvor :

net

Komentari

comments

Vidi još:  Vučić održao masovni skup u Beogradu, kaže da su dolazili i ljudi iz Hrvatske