Uzrok požara katedrale Notre-Dame mogao bi se možda otkriti iz nevjerojatnog izvora: videoigre

Požar u ponedjeljak opustošio kultni katedralu Notre-Dame u Parizu.

Struktura, uključujući i njezine dvije glavne kule, ostaje netaknuta, ali se toranj srušio prije nego što su vatrogasci mogli ugasiti požar.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron obećao je obnoviti slavnu katedralu, tweetanjem na francuskom : “Ponovno ćemo ga izgraditi. Sve zajedno.”

Jedan od potencijalnih izvora pomoći u tim nastojanjima je videoigra 2014 “Assassin’s Creed Unity”, koja je postavljena u Parizu.


Assassin's Creed Unity (Notre-Dame Cathedral)
Katedrala Notre-Dame u videoigri 2014 “Assassin’s Creed Unity”.
 Ubisoft

Kao što je detaljno prikazano u značajki iz 2014., objavljenoj u TheVergeu, Caroline Miousse, umjetnica na razini Ubisofta, provela je dvije godine naporne izrade detalja katedrale kako bi stvorila što točniji opis u igri.

“Napravila sam neke druge stvari u igri, ali 80% mog vremena je potrošeno na Notre-Dame”, rekla je u to vrijeme.

To je zato što je katedrala središnje mjesto u “Jedinstvu” koje igrači mogu istraživati ​​iznutra i izvana. Serija “Assassin’s Creed” poznata je po svojim detaljnim re-kreacijama povijesnih mjesta, a katedrala Notre-Dame u “Jedinstvu” nije iznimka.

Andrew Webster iz Vergea pisao je o radu Miousse o katedrali: “Proučavala je fotografije kako bi dobila pravu arhitekturu i radila s umjetnicima teksture kako bi osigurala da svaka cigla bude onakva kakva bi trebala biti.”


Hoće li Ubisoft ponuditi svoje digitalne informacije francuskoj vladi tek treba vidjeti – predstavnici nisu odmah odgovorili na zahtjev za komentar.

Komentari

comments