VELIKI PREOKRET: Evo što će Njemačka ubuduće sa imigrantima!

Njemačka polako gubi bitku oko imigranata.

Politički problem ‘par excellence’ zvani imigrantska kriza duboko je pogodio Njemačku, što najbolje pokazuju ankete. I sad polako kreće rješavanje problema. Na tuđi račun.

‘Zatvorit ćemo aerodrome’

Neselektivna politika prema imigrantima očito nije urodila plodom. Službeni Berlin tako već duže vrijeme nastoji provesti repatrijaciju azilanata, i to po ključu prvotne registracije. To rješenje amnestira Nijemce od određenog broja imigranata, a vjerojatno je i samo prvi od koraka ka selekciji u kojoj će prednost imati visokoobrazovani građani, žene i djeca. No sitni problem u ovakvoj ideji je to da bi većina problematičnih imigranata bila transferirana u Italiju kao zemlju izvorište. To bi se trebalo realizirati zrakoplovima i nužna je suradnja Talijana kao i samih imigranata. Naravno, ideja se nije svidjela niti jednoj od strana.

“Ako netko u Berlinu ili Bruxellesu odluči izbaciti masu imigranata u Italiju putem neautoriziranih čarter letova… Moraju unaprijed znati da nema niti će biti slobodnih aerodroma.” Italija je tako najavila potpuno zatvaranje aerodroma po principu ranijeg zatvaranja luka. NGO-ovi već upozoravaju kako je ovdje riječ o ‘ukidanju slobode kretanja u EU bez presedana’. Svemu su kumovali predstojeći izbori u Bavarskoj pa je u jeku predizborne kampanje ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer najavio ubrzanje procedura za repatrijaciju. BAMF koji obavlja agencijske poslove već je pokrenuo proces.

Narod Europe ustao protiv radikalnog priljeva imigranata

No problem na koji su naišli je talijansko odbijanje suradnje. Datum prvog leta tako se već tri puta prolongirao, a Rim upozorava da je brojka od 40.000 predviđenih relokacija apsolutno prevelika. Poglavito jer su njihovo stvarno izvorište Grčka ili Srbija. Dapače, Salvini je obećao da Rim sigurno neće primiti nijednog imigranta, zbog ovako oštrog stava Njemačke. I potvrđuje kako ne postoji nijedan potpisani sporazum koji bi uopće nalagao takve prakse. Posebice jer ih Italija trenutno ne može poslati u domovine. Iako se Talijane proziva za ‘ultradesničarenje’, ovaj rezon je zapravo isti kao što je i njemački. A selekcija postaje nužnost.

U kontekstu daljnjih pritisaka nije se spomenulo Hrvatsku. Što znači da će podjela imigranata po međudržavnoj solidarnosti biti vjerojatno posljednja opcija. A nakon početnog oduševljenja pridošlicama i otvorenog poziva Angele Merkel mnoge su države kroz praksu promijenile mišljenje. Da je riječ o vrlo lošoj ideji govore rezultati izbora diljem EU. Suverenisti, konzervativci i nacionalisti doživljavaju veliki uspon, a to za razliku od hrvatske prakse ipak govori kako je očajno provedena ideja naišla na otpor onih koje se kod ovakvih pitanja uvijek prve i trebalo pitati – naroda.

Izvor: dnevno.hr

Komentari

comments

Vidi još:  DVIJE TISUĆE MIGRANATA OKUPILO SE U SOLUNU, NAMJERAVAJU PREMA SREDNJOJ EUROPI: Policija ih zasad ne sprječava