( Video ) Humanoidni robot ‘Atlas’ izvodi savršeni salto unatrag

Olimpijski sportaši se tresu od straha… pitate se zašto?

Inženjeri kompanije za izradu robota Boston Dynamics su objavili iznimno neugodan video robota pod imenom Atlas koji skače preko prepreka i na kraju radi salto unatrag u maniri impresivne gimnastičke rutine.

Novi video pokazuje robota Atlasa, koji je visok preko 2 metara, teži 75 kilogirama, kako ležerno skače između prepreka, okrećući se, i na kraju izvodeći savršen salto.

Prvi dio videa pokazuje kako se humanoidni robot okreće oko svoje osi, i podižući obje ruke da bi bolje doskočio. Nije jasno, međutim, koliko je trebalo robotu da usavrši taj okret.

Drugi dio snimke pokazuje neumornog metalnog sportaša kako ne uspjeva izvesti doskok salta unatrag, padajući preko velike kutije nakon jednog od njegovih salto pokušaja.

Tvrtska za robotiku je ovog tjedna privukla pozornost javnosti nakon što je objavila najnoviju verziju svog robotskog psa SpotMini.

Robot pas ima električni pogon, težak je 30 kilograma i “naoružan” sa hrpom 3D kamera kako bi se izbjeglo da dođe u nevolju.

Pitanje je vremena kada će američka kompanija za izradu robota, staviti i pokoju puškicu, bacač granata i bacač plamena na svoje ljubimce.

Pogledajte kao robot Atlas radi salto:Vidi još:  MESSENGER UVODI VELIKU PROMJENU: Ako šaljete poruke preko ove aplikacije, imamo dobre vijesti za vas!

Komentari

comments