VIDEO Kaos u BiH: Zbog snijega sletjela dva busa, Sarajevo zatrpano

SNIJEG koji je u većem dijelu Bosne i Hercegovine intenzivno počeo padati u noći na ponedjeljak znatno usporava promet na cestama u zemlji, izvijestili su iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK).

Najteže se prometuje preko planinskih prijevoja na kojima je snijeg i ranije napadao u većim količinama.

Posebice je otežan promet cestama Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, Sarajevo-Rogatica, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Vlasenica-Han Pijesak, Bugojno-Novi Travnik, Prozor-Uskoplje, Trnovo-Foča, Gacko-Tjentište, Livno-Mrkonjić Grad, Livno-Bosansko Grahovo-Drvar i Kolo-Tomislavgrad-Šuica.

Zbog iskliznuća kamiona dodatni problemi nastali su na prijevoju Komar, na cesti između Travnika i Bugojna.

Za sva teretna vozila s prikolicom i za tegljače preporučena je uporaba lanaca, a zimska oprema obvezna je za sve vrste vozila u razdoblju do 15. travnja.

U BiH su proglašeni zimski uvjeti vožnje a iz BIHAMK-a podsjećaju kako u slučaju obilnijih snježnih padavina može doći do zabrane prometa za priključna vozila na planinskim prijevojima gdje je cesta pod snijegom.

Sletjela dva autobusa

Više osoba ozlijeđeno je u slijetanju autobusa na regionalnom putu Novi Travnik-Gornji Vakuf, potvrđeno je Klixu iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona. Kako doznaju, jutros oko 6:30 autobus je proklizao i sletio s ceste u mjestu Božići.

“Više osoba je ozlijeđeno, a svi su van životne opasnosti. Jedna osoba je zadobila teže ozlijede, a još devet osoba je prošlo s lakšim ozljedama”, kazao je za Klix.ba glasnogovornik MUP-a SBK Hasan Hodžić.

Ozlijeđeni su, nakon ukazane medicinske pomoći u Hitnoj pomoći u Novom Travniku, upućeni u travničku bolnicu.

Autobus tvrtke Zenicatrans koji prevozi radnike iz Biljevine za Zenicu jutros oko pet sati u Mjestovnoj ravni na području Željeznog polja proklizao je i udario u drvo.

Nitko od putnika nije ozlijeđen, a na ovoj dionici je bio obustavljen promet. Neslužbeno, u autobusu se nalazilo 15-ak putnika, prenosi zepce.ba.

Sarajevo zatrpano snijegom

U Sarajevu je ponovo osvanulo snježno jutro, a nadležne službe su zakazale, javlja Avaz dodajući kako su ulice neočišćene, baš kao i autobusna stajališta te pločnik.

Vidi još:  OVO ĆE PROMIJENITI SVE Procurio tajni dokument EU o BiH!

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo kazali su za Klix.ba kako im je od jutros dojavljeno najmanje šest manjih sudara zbog proklizavanja automobila na sarajevskim ulicama. Na sreću, u ovim nezgodana nema ozlijeđenih osoba, ali su se formirale velike gužve i kolone vozila. Zimska služba od jutros je na terenu u punom kapacitetu. Međutim, snijeg koji već satima intenzivno pada otežava čišćenje ulica.

69977cookie-checkVIDEO Kaos u BiH: Zbog snijega sletjela dva busa, Sarajevo zatrpano
Izvor :

index

Komentari

comments