VIDEO: NOVI, JOŠ SNAŽNIJI POTRES POGODIO ITALIJU Dva sata nakon što se zatresao cijeli središnji dio države, uslijedilo podrhtavanje magnitude 6,0

>>> NOVO 21:34 Prema informacijama USGS-a, središnju je Italiju dva sata nakon podrhtavanja magnitude 5,4, u 21:18 h pogodio novi, snažniji potres, preliminarne magnitude 6,0. Epicentar je bio na širem području Perugije, a podrhtavanje se osjetilo i u dijelovima hrvatskog priobalja, ali i unutrašnjosti.

Inače, USGS je prvotno izvijestio da je magnituda snažnijeg potresa bila 6,4, no seizmolozi su je ubrzo revidirali na niže.

——————————-

Snažan potres magnitude 5,4 s epicentrom u mjestu Castel Sant’Angelo di Nera (u Laciju nedaleko od Ternija) osjetno je zatresao u 19.11 svu srednju Italiju. Hipocentar mu je bio razmjerno duboko, oko 10 kilometara ispod površine tla, pa je zahvatio veoma široko područje: osjetio se od Firenze do Napulja, tresli su se Perugia, Terni, Rim i L’Aquila, gdje su ljudi zabrinuti izišli iz kuća na ulice. 

Seizmolozi pretpostavljaju da je potres povezan s prethodnim koji je 24. kolovoza razorio Amatrice.

Posrijedi je ista trusna zona koja slijedi apeninski hrbat. Nije naseljena gusto, za razliku od većeg dijela Italije.

 video

Civilna zaštita je sat kasnije javila da ima mrtvih i ozlijeđenih, te srušenih li oštećenih građevina, no vijest o ljudskim žrtvama je ubrzo povukla. Castelsantangelo sul Nera i dio oblasti Marche odmah je ostao bez električne energije.

Talijanski premijer Matteo Renzi prekinuo je posjet Kampaniji i otkazao sudjelovanje u televizijskoj emisiji Matrix.

Izvor :

Jutarnji

Komentari

comments