VIDEO: SKANDAL U RUSIJI Nakon više od 70 godina u bivšem Staljingradu opet odjekivale nacističke pjesme i to od onih od kojih se to najmanje očekivalo

Iako iz Rusije za sada ne dolaze o vijesti o navijačkim incidentima, engleski huligani pobrinuli su se da dospiju na naslovnice svjetskih medija. Engleski navijači u ponedjeljak su bili u Volgogradu, bivšem Staljingradu, gdje su čekali da njihova reprezentacija odigra utakmicu protiv Tunisa.

Vrijeme do utakmice kratili su u jednom baru gdje su u jednom trenutku počeli pjevati antisemitističke pjesme.

Iako su bili svjesni da ih se snima, to navijače nije spriječilo da uzvikuju ‘sieg-heil’ i dižu ruke u nacistički pozdrav.

Video je snimljen u Galleriya pubu u Volgogradu, a na snimci se jasno vidi kako jedan od njih sjedi za šankom, dok druga dvojica veselo pjevaju.

Muškarci, čini se, imaju snažan južnoengleski akcent, a pjevaju na melodiju jedne stare pjesme navijača Tottenhama pod imenom ‘Ossiejev san’, koja sadrži stihove: ‘Mi smo na putu za Wembley’.

No, dečki su za ovu priliku stihove preinačili u ‘mi smo na putu za Auschwitz’, što je bilo dovoljno da skandaliziraju otočku javnost.

Video je podijelio Bryan MacDonald, irski novinar koji je stacioniran u Rusiji, a reakcije na neprimjereno pjevanja Engleza uglavnom su negativne.

Tako je jedan korisnik Twittera napisao kako je riječ o ‘potpunim moronima’, dok i h su drugi nazvali ‘odvratnima’.Izvor :

jutarnji

Komentari

comments