(VIDEO) SRBIN, SVJEDOK POKOLJA U BAĆINU: ‘Reći ću vam imena ubojica. Znam i gdje žive…’

Za sve one koji se osjećaju uskraćenim za valjane informacije o pravoj istini koja se 1991. godine dogodila u Baćinu, najnovija emisija Bujica bila je pun pogodak.

Osim odličnih reportaža s obljetnice pokolja hrvatskih civila u ovom mjestu i razgovora sa obiteljima nesretnih žrtava čija su tijela stvorila drugu po veličini masovnu grobnicu. potrebno je pohvaliti odabir gosta, umirovljenog pukovnika HV-a, Ivicu Pandžu – Orkana.

Šokantne brojke o stradalima u Sisačko moslavačkoj županiji

Orkan je svaku sekundu svoga vremena nakon Domovinskog rata u kojem je ranjen dva puta, podredio istraživanju ratnih zločina na Banovini, a podatci koje je donio u brojkama, šokantni su i posve nepoznati široj javnosti. Na pitanje voditelja, zašto je Hrvatska Dubica Srbima bila toliko strateški važna i zašto je baš tamo pobijeno toliko Hrvata, Orkan je odgovorio:

“Općina Hrvatska Dubica bila im je važna jer se nalazi u županiji Sisačko moslavačkoj u kojoj je ubijeno 1600 hrvatskih civila i 560 vojnika i policajaca. U toj županiji ubijeno je 14 djece mlađe od 15 godina, a u toj županiji također je ubijeno 5 novinara. Za sve što sam nabrojao – nije nitko odgovarao. Ta općina je bila kompaktan prostor u velikosrpskim planovima, a oduvijek je bila naseljena većinom hrvatskim stanovništvom. Zato su stradanja tamo bila veća nego igdje drugdje”, objasnio ja gost Bujice.

Ispovijest tajnog svjedoka

Ovu iznimno zanimljivu emisiju, Orkan je “začinio” napadom na državni vrh koji se niti ove godine nije pojavio u Baćinu:

“Nema ni Kolinde, ni Njonje ni Šonje! I ne samo to, nikada niti jedan hrvatski predsjednik, premijer ni predsjednik Sabora, nisu došli zapaliti svijeću žrtvama grobnice koja je po veličini odmah iza Ovčare”.

Ipak, ispovijest haškog svjedoka, Srbina S.K. koji je svjedočio zločinu u Baćinu, najintrigantiji je dio koji svakako morate pogledati:Autor:Snježana Vučković
Izvor :

dnevno

Komentari

comments