VIDEO Thompsonovim pjesmama prosvjedovali za “hrvatskog muža” Hasanbegovića

UDRUGA Žena u Domovinskom ratu organizirala je danas na središnjem zagrebačkom trgu prosvjedni skup “kao izraz nezadovoljstva protiv odluke o smjeni ministra  dr. Zlatka Hasanbegovića”.

Na prosvjedu se okupilo stotinjak ljudi. Ništa ne skandiraju već samo stoje kod spomenika. Reporter Indexa razgovarao je s gospodinom iz Melburnea koji je organizirao antijugoslavenske prosvjede i jako je razočaran slabim odazivom.

“Ako smo mi u Melburneu mogli skupiti 100.000 ljudi, a ovi ne mogu više od sto, onda ne znam”, rekao nam je.

“Malo ljudi je stiglo jer nije bilo dobro razglašeno, samo na Fejsu se oglašavalo”, kazala je jedna od sudionica prosvjeda. Ore se Thompsonove pjesme.

Za “hrvatskog muža”

“Danima  doktora Zlatka Hasanbegovića napadaju sve vrste šišmiša i vrana,  spotiču mu noge oni koji su došli na vlast zahvaljujući njemu i takvima kao što je on, njegove stranačke kolege pognute glave mrmljaju među sobom i miču se od njega kao da je on problem, a ne upravo suprotno. Zamislite samo da su tako naši branitelji ostavljali svoje ljude po bojištima, ranjene i napadnute”, stoji u pozivu udruge “Žene u Domovinskom ratu – Zadar”.

U pozivu na prosvjed pale su i teške riječi kako na članove HDZ-a, a tako i za premijera.

“Služi li vam na čast, izabrani zastupnici svoga naroda, zvati se uopće članovima HDZ-a? Mislite da ste izvukli svoje guzice svojom šutnjom, niste, samo ste izvukli svoje plaće i blagomilni pogled svog stranačkog šefa, koji više voli i cijeni one koji sudjeluju u ponižavanju i pljuvanju svog naroda, nego one koji su stavili svom narodu na raspolaganje svoje poštenje, znanje, svoju odanost i ono što je najvažnije, bezuvjetnu ljubav”, stoji u pozivu,

Štoviše, čini se da se Hasanbegovićeva uspoređuje i sa Isusom.

“Izgubili ste obraz i ono što je još vrijednije, našu pažnju i poštovanje, a niste dobili zauzvrat ništa. Vidite, Judini sinovi, Isusa su pljuvali, tukli i razapeli, a on je ipak ostao Bog, tako ćemo i mi ostati Hrvatski narod i tako će i dr. Zlatko Hasanbegović ostati još bolji i veći Hrvatski muž.  Hrvatski narod pamti i nagrađuje svoje istinske sinove, za razliku od Hrvatske koja uvijek više voli one koji je izdaju, ruše, pale i prodaju”, navode na kraju.

Izvor :

Index.hr

Komentari

comments