Vidošević si je novcem Kraša kupio bager. Da si malo popravi imanje

Vlasnica agencije za nekretnine Vesna Rodić, koja je sređivala dokumentaciju za zemljišta za Hrvatsku gospodarsku komoru i njezinog tadašnjeg šefa Nadana Vidoševića, potvrdila je u petak na sudu kako je sve što je radila privatno za Vidoševića plaćeno preko HGK. Na taj način, stoji u optužnici protiv Vidoševića i njegovih suradnica, HGK je oštećena za 566 tisuća kuna.

Naime, stvarni računi Komore uvećavani su za onaj dio koji se odnosio na privatne Vidoševićeve troškove, te je sve podmirivano iz budžeta HGK. Ovo je već treća u nizu Vidoševićevih nekadašnjih suradnica koja je izrekla teške opzužbe na račun bivšeg šefa HGK. On međutim tvrdi da svi ti ljudi ne govore istinu, te da nisu za njega izvlačili novac iz Komore.

Tvrdi da je Vidošević novcem Kraša kupio bager

Međutim, Vesna Rodić je potvrdila u petak i da si je Vidošević novcem Kraša, kojem je bio predsjednik Uprave, krajem 2006. godine kupio radni stroj. U pitanju je bio bager što mu je trebao za radove na jednom od privatnih imanja. Kako je i Kraš u to vrijeme imao radove, Vesna Rodić je sve fakturirala toj tvrtci iako je u pitanju bila privatna Vidoševićeva kupovina.

“Za tvrtku Kraš sređivala sam nekretnine pa sam onda fakturu uvećala za određeni iznos s kojim je kupljen stroj”, izjavila je na sudu vlasnica tvrtke za nekretnine koja je i sama bila optužena u ovoj aferi teškoj ukupno 36 milijuna kuna. Toliko je, sumnja se, Vidošević od 2005. do 2012. izvukao iz HGK.

No, Vesna Rodić je, kao i ranije Davor Komerički i Igor Premilovac, koji su izvlačili za Vidoševića novac preko lažnih faktura za marketinške usluge, priznala krivnju, te se nagodila s USKOK-om za blažu kaznu. Sada je svjedok protiv Vidoševića.

Kako je vlasnica agencije upoznala šefa HGK

“Još 1994. s Općinskog suda u Zagrebu, gdje sam tada radila, poslana sam kao ispomoć u Vladu RH odnosno u Ured za upravljanje imovine. Tamo sam upoznala brata Nadana Vidoševića koji je tada radio u Vladi, a Nadana Vidoševića sam upoznala u vrijeme dok je bio ministar gospodarstva. Tijekom 1995. godine, a tada je Nadan Vidošević već radio u HGK, njegov brat posalo me k njemu jer je Komora trebala srediti svoje nekretnine.

Tako sam počela raditi i za HGK. Nakon nekih šest mjeseci Vidošević me zamolio da potražim zemljište u Zagrebu jer se želio preseliti iz Splita. Rekao mi je i da bi bilo dobro da je zemljište u zemljišno-knjižnom smislu nesređeno zbog čega bi moglo biti jeftinije. Tako je počela naša suradnja”, prisjetila se Vesna Rodić koja je Vidoševiću uspjela srediti kupnju zemljišta na Gornjem Prekrižju, gdje se sada i nalazi njegova vila.

Prisjetila se da je ta parcela od 1950. godine bila upisana kao vlasništvo čovjeka koji je umro bez nasljednika, a svoje tijelo poklonio je u znanstvene svrhe. Nakon 2-3 godine sređivanja dokumentacije, Vesna Rodić omogućila je Vidoševiću da kupi to zemljište na elitnoj lokaciji.

Evo što joj je Vidošević priznao prije uhićenja

Zbog tako duge suradnje, odnos između bivše šefa HGK i vlasnice agencije za nekretnine postao je prijateljski. Kad se našla pod istragom u ovom slučaju Vesna Rodić prisjetila se vremena što je prethodilo Vidoševićevom uhićenju. U jednom intimnom društvu, nakon što je Zdenka Peternel već bila u istražnom zatvoru, on se slomio i priznao: “Ja sam za sve kriv. To je sve zbog mene. Puca se na mene. Ja sam cilj”.

Nastavio je govoriti kako je siguran u Zdenku, da ga ona neće odati, te da će joj financijski pomoći koliko god bude trebalo. Međutim, bojao se da ga ne otkuca Dado Komerički, što se u konačnici i dogodilo. Kada je Komerički pušten iz pritvora, Ina Vidošević je došla do Vesne Rodić i rekla: “Doći će po Nadana znala sam, nije fer od Dade.”

Autor: ANA RAIĆ KNEŽEVIĆ

Izvor :

telegram

Komentari

comments