‘VJERODOSTOJNO’! Na web stranici HDZ-a još stoji vijest iz 2012.: “Oštro smo protiv poreza na imovinu, to je veleizdaja”!

Predstavnici HDZ-ovog Županijskog odbora Zagrebačke županije i grada Zagreba na konferenciji za novinare naveli su da će zakonski prijedlog poreza na imovinu osiromašene građane dodatno “stjerati u kut”…

 Županijski odbor HDZ-a Varaždinske županije smatra da je Linićev prijedlog zakona veleizdaja nacionalnih interesa, jer će za posljedicu imati prisilnu rasprodaju nacionalnog blaga…

“Možete biti sigurni da nećemo dozvoliti još jednu nacionalizaciju i konfiskaciju nakon 60 godina, rekao je predsjednik Varaždinskog HDZ-a Anđelko Stričak…

Sve ovo dijelovi su teksta iz 2012. godine, koji stoji na službenim web stranicama HDZ-a pod naslovom “HDZ oštro protiv poreza na imovinu“.

Tada je cijeli HDZ snažno ustao protiv prijedloga tadašnjeg ministra financija Slavka Linića da se dodatno oporezuje imovina građana. Iz usta vodećih HDZ-ovaca pljuštale su teške riječi poput veleizdaje, pljačke i sl.

Nakon dolaska na vlast pod krilaticom VJERODOSTOJNO, HDZ je naglo promijenio retoriku te od 1.1.2018. najavio uvođenje poreza na nekretnine koji će u punini zaživjeti 2020. godine.

Uz to, na javno savjetovanje upućen je i Nacrt prijedloga zakona o komunalnom gospodarstvu koji propisuje da bi Hrvatska od 1. siječnja 2018. godine uvela građevinsku rentu. Uz potez na nekretnine radi se o novom nametu za građane.

110.000 potpisa protiv poreza na nekretnine!

 

Udruga poreznih obveznika Lipa do sada je prikupila više od 100 tisuća potpisa protiv uvođenja poreza na nekretnine – kako onih koji su prikupljeni online, tako i onih koji su pristigli poštom i e-mailom.

“Hrvatska ima puno više protivnika ovog poreza, te pozivamo na daljnje potpisivanje peticije. Isprintajte formular baki, starom rođaku ili susjedima u zgradi, slikajte i pošaljite mailom”, poručuju iz Lipe.

Svoj potpisa možete dati OVDJE.

Vidi još:  STRUČNI I KOMPETENTNI Rodbina HDZ-ovih ministara ‘slučajno’ uvijek napreduje baš kad je HDZ na vlasti

Izvor :

pouzdano

Komentari

comments