VRDOLJAK IZBACIO UGLEDNOG HNS-ovca KOJI JE NJEGOVU ODLUKU PRATIO UZ GRICKALICE ‘Prevare nisu pristojne, napravio je isto što i Saucha, a kriv je SDP!’

Predsjednik HNS-a primorsko-goranske županije Marko Boras Mandić, zajedno s kolegama Tatjanom Smeraldo, Đaninom Sučićem i Vilimom Floridanom, više nije član HNS-a, automatizmom je prestao biti članom od trenutka kad se, mimo odluke središnjice, našao na izbornoj listi sa SDP-om za Županijsku skupštinu, odnosno za zamjenika župana, piše Novi list.

To je u Rijeci objavio predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak.

– Danima pozivamo na pristojnost i dostojanstvo u politici. A kad je riječ o PGŽ, pa evo moram reći da prevare nisu pristojne.

HNS ne prodaje, ne trguje, ne oduzima i ne dodaje. Nekad HDZ i Saucha, a nekad Komadina i Marko Boras Mandić, a sve to nije lijepo, rekao je Vrdoljak, koji je najavio da će s predstavnicima podružnica koje su bile podržale Borasa Mandića prije nekoliko dana razgovarati u miru nakon lokalnih izbora.

– Žao mi je zbog ovoga što se dogodilo u PGŽ, da naši birači ne znaju za koga glasati, to je nedostojno politike, rekao je Vrdoljak.

Regionalni čelnik Andrej Poropat objasnio je da je u koalicijskom sporazumu koji je bio potpisan sa SDP-om za županiju jasno pisalo da svaka stranka daje svoje kandidata, no da je SDP dirnuo u to:

– Mi smo se sporazuma držali, a Zlatko Komadina je odlučio odraditi posao za nas umjesto nas. To mi nismo mogli ni smjeli dozvoliti. Zlatko Komadina je taj koji je svojevoljno raskinuo koaliciju sa HNS-om, rekao je Poropat.

Za cijelo vrijeme konferencije za novinare na kojoj je proglašen bivšim članom stranke, Marko Boras Mandić je sjedio u prostoriji i, dapače, uzeo grickalice i gledao što se događa, no na kraju je sve prošlo mirno, Vrdoljak i suradnici napustili su prostorije nakon presice, kao i Boras Mandić.

Vidi još:  KAKVA SLUČAJNOST! U državnom Fondu kojim upravlja HNS-ovac od 5 kandidata zaposlili četvoro iz HNS-a

Izvor :

jutarnji

Komentari

comments