‘VRDOLJAK je KRIV za poskupljenje struje! Hoćete li to objasniti ljudima, ili ga je koaliranje spasilo od istrage?!’

“Ključni krivac je Ivan Vrdoljak koji se sada u novom dogovoru izvukao da ne bude jako vidljiv”, rekao je danas Panenić, koji je ranije pozvao DORH da istraži ugovore za obnovljive izvore energije. Moguće razloge nagle promjene ponašanja Ivana Vrdoljaka opisali smo nedavno u tekstu: ‘UCIJENJEN: Objavljeni dokumenti PN USKOK-a-Vrdoljak se potajno sastajao s kriminalcima, […]

image_pdfimage_print

“Ključni krivac je Ivan Vrdoljak koji se sada u novom dogovoru izvukao da ne bude jako vidljiv”, rekao je danas Panenić, koji je ranije pozvao DORH da istraži ugovore za obnovljive izvore energije. Moguće razloge nagle promjene ponašanja Ivana Vrdoljaka opisali smo nedavno u tekstu: ‘UCIJENJEN: Objavljeni dokumenti PN USKOK-a-Vrdoljak se potajno sastajao s kriminalcima, potom ide u deal s HDZ-om!

Mostova saborska oporba imenovala je danas glavnim krivcem za skorašnje poskupljenje struje bivšeg ministra gospodarstva u SDP-ovoj Vladi, Ivana Vrdoljaka.

Tomislav Panenić zapitao se, nakon stanke koju je zatražio u Saboru, hoće li ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić kada dođe do povećanja struje, građanima objasniti tko je za to krivac – svi političari ili samo jedan koji je njihov koalicijski partner te snosi li taj krivac odgovornost ili će se za godinu-dvije njega vidjeti na nekoj dogovrenoj funkciji.

“Ključni krivac je Ivan Vrdoljak koji se sada u novom dogovoru izvukao da ne bude jako vidljiv”, rekao je Panenić.
Da nije bilo potpisanih ugovora kakvi jesu, kazao je, sada ne bismo bili u situaciji u kojoj jesmo.

“Polako se vraća Sanader i Čobanković, a jedino mi koji nismo krivi moramo otići jer svaki put kad iziđemo govorimo o problemu i kako su neki iskoristili cijeli sustav”, ustvrdio je Panenić.

Valja ovdje pojasniti da je Tomislav Panenić ranije pozvao Državno odvjetništvo da istraži ugovore za obnovljive izvore energije. Ti ugovori će omogućiti privatnim investitorima 1,8 milijardi kuna, a svim građanima donijeti poskupljenje struje od prosječno 26,5 kuna mjesečno.

Radimir Čačić više puta je ustvrdio da je poskupljenje struje rezultat nezakonitosti i da zato niz ugovora treba poništiti.

Čačić je upozorio na primjer tvrtke C.E.M.P., koja gradi vjetroelektrane.

– Potpisani su ugovori po skupljoj tarifi. Da su pričekali jedan dan, uštedjeli bi milijune. Građani će zbog takvih i sličnih ugovora plaćati milijarde kuna – rekao je Čačić.

24sata ranije su objavili da imaju dokumentaciju iz koje se vidi da je za C.E.M.P. sve teklo u mandatu Ivana Vrdoljaka.

Najsporniji dio kod C.E.M.P.-a je što su zahtijevali novo proširenje vjetroelektrana do zadnjeg dana 2013., po starim, višim cijenama. U Ministarstvu gospodarstva koje je vodio Vrdoljak potrudili su se pomoći im. Službenica (podaci poznati redakciji 24 sata) piše svojim nadređenima da im ne bi trebalo odobriti projekt C.E.M.P.-a prije pravomoćne dozvole te upozorava da postoje i neki prije njih koji su na redu. Ali proširenje je odobreno zadnji dan 2013. godine. Prema izračunu, time im je omogućen prihod u 14 godina veći od 1,2 milijarde kuna. Da su pričekali jedan dan na dozvole, imali bi prihod po novim, nižim cijenama, 716 milijuna. Razlika jednog dana donijela im je više od 310 milijuna kuna!
Valja ovdje napomenuti da je i portal Promise.hr nedavno pisao o mogućoj pozadini Vroljakove nemoralne vratolomije, odnosno o njegovoj iznenadnoj odluci da, unatoč prethodnim uvjeravanjima javnosti kako ne postoji ni najmanja mogućnost da HNS koalira s HDZ-om, ipak uđu u koaliciju s vladajućima.

Moguće razloge iznenadne promjene ponašanja Ivana Vrdoljaka opisali smo u tekstu: ‘UCIJENJEN: Objavljeni dokumenti PN USKOK-a-Vrdoljak se potajno sastajao s kriminalcima, potom ide u deal s HDZ-om!

U nedavno prikazanoj Bujici objavljeni su, naime, dokumenti iz istrage PN USKOK-a o Ivanu Vrodljaku u kojima se navodi da su dojučerašnjeg šefa HNS-a često zaticali u društvu kriminalaca koje su pratili zbog više kaznenih dijela i to na sastancima koji su potajno dogovarani.

Valja naglasiti da je voditelj Bujice na ekranu pokazivao dijelove navedenih izvješća PN USKOK-a, iz kojih se jasno moglo pročitati da se doista radi o izvješćima o Ivanu Vrdoljaku.

U istoj emisiji objavljen je i prilog u kojem je prikazano kako je Ivan Vrdoljak u vrlo kratko vrijeme doživio nevjerojatnu preobrazbu – od najžešćeg kritičara Vlade RH i HDZ-a te šefa oporbe – do koalicijskog partnera HDZ-a.
Prikazane su mnoge Vrdoljakove oštre kritike upućene Vladi i HDZ-u, njegova uvjeravanja da HNS nikada, ali baš nikada neće i ne može ući u koalicijku s HDZ-om, a potom je prikazan prilog u kojem se Vrdoljak odjednom počeo zaklinjati u doborobit djece, pokušavajući pojasniti zašto ipak vodi HNS u propast sklapajući sporazum s HDZ-om. Potom se neočekivano povukao, nakon što je dogovorio koaliciju s HDZ-om.

Bujica je objavila ‘Sažetak operativnih saznanja o ministru Ivanu Vrdoljaku’, u kojem se može pročitati da je Vrdoljak dolazio za stol i sat vremena razgovarao s osobama koje su dulje vrijeme bile praćene zbog počinjenog kriminala. Njihovi sastanci su bili potajno dogovarani (konspirativno komunikacijom), stoji u izvješću PN USKOK-a. Dolazeći na sastanak s Vrdoljakom, praćene osobe stalno su se osvrtale oko sebe, pazeći da ih netko ne prati, stoji u policijskom dokumentu.

Pojašnjeno je potom da je praćenjem različitih vrsta kriminala na području Slavonije i Baranje, Ivan Vrdoljak vrlo često upadao u policijske mjere praćenja i prisluškivanja osumnjičenih za kriminal. O tome govori dokument PN USKOK-a dostavljen USKOK-u. Preciznije, dokument govori o operativnoj akciji ‘Kiosk‘ iz 2013. godine.

Ranko Ostojić je čak i upozorio Vrdoljaka da pazi s kim se sastaje, jer je više puta upao u policijske mjere, rečeno je u Bujici.

I nakon što je Niko Anđić, voditelj osječkog PN USKOK-a zatražio od Tamare Laptoš, šefice USKOK-a da se mjere praćenja, zbog svega navedenog, prošire i na samoga Ivana Vrdoljaka, Anđić je naprasno smijenjen s mjesta šefa PN USKOK-a te potjeran u prijevremenu mirovinu!

Kada je on smijenjen, tada je Vrdoljak počeo pregovarati s HDZ-om o mogućoj koaliciji. Pregovore je vodio s Davorom Božinovićem, novim ministrom policije. Kada je koaliciju dogovorio, iz nepoznatog razloga se povukao, navedeno je u Bujici.

”Ne želimo ništa prejudicirati. Novinarska činjenica je da se je kroz razne istrage dolazilo do Ivana Vrdoljaka, tražili su da ga se stavi ‘pod posebne mjere, Tamara Laptoš to nije dopustila. Što da mi na osnovu toga zaključimo?, pitao je Bujanec svog gosta, policijskog službenika Nikulu Kajkića.

Kajkić je pojasnio da je nalog za posebne mjere dao Županijski sud u Osijeku, što znači da je stvar bila vrlo ozbiljna, da je kriminal doista, prema svemu sudeći, bio počinjen. No, na kraju je stradao šef PN USKOK-a, a ne Ivan Vrdoljak!

Cvitan je i dalje na funkciji, Tamara Laptoš je i dalje na funkciji. Što nam to govori: igraj onako kako ti govore i ostat ćeš na funkciji. Onaj koji nije tako igrao, završio je u prijevremenoj mirovini i može biti sretan da je dobio mirovinu”, pojasnio je potom Kajkić model po kojem ‘stvari funkcioniraju’ u Hrvaskoj.

I sudeći prema svemu navedenom, moguće je da Ivan Vrdoljak nikada neće odgovarati niti za po mnogočemu vrlo sumnjive postupke zbog kojih sada poskupljuje struja, niti za grubom silom uvedene razdjelnike topline, niti za moguću korupciji na koju je ukazivao osječki PN USKOK…


HNS: Most je dvije godine upravljao energetikom, nisu napravili ništa

Na istup Tomislava Panenića, danas je reagirao HNS priopćenjem u kojem brane i pravdaju Vrdoljaka.

“I dok Most traži krivca za poskupljenje struje, podsjećamo da je upravo stranka Bože Petrova upravljala sektorom energetike u protekle dvije godine te da nisu napravili apsolutno ništa, pokazujući da nitko od njihovih ‘stručnjaka’ nema ni potrebna znanja ni političku volju da donosi odluke. Kad ne znaju raditi, znaju lagati i lažno optuživati.

Bivši Mostov ministar gospodarstva zadužen za energetiku Tomislav Panenić danas ima obraza u Hrvatskom saboru potpuno neopravdano prozivati Ivana Vrdoljaka kao glavnog krivca, a nije napravio ništa niti je bio sposoban ponuditi rješenje koje bi zaštitilo hrvatske građane ili poboljšalo njihov životni standard.

Istodobno, njegov šef, bivši potpredsjednik Vlade i predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov, od kada se pojavio na hrvatskoj političkoj sceni, bavi se bjesomučnim traženjem dežurnih krivaca, služeći se demagogijom, populizmom i lažima, a skrivajući se iza vlastitog nerada, neznanja i nesposobnosti. Očigledno nije ni svjestan koliku je štetu nanio hrvatskim građanima što potvrđuje da Most ne zna, ne želi i ne može, pa ga bole rezultati Ivana Vrdoljaka i HNS-a.

S obzirom da se protiv laži najbolje boriti istinom i činjenicama, evo konkretnih podataka:

Po dolasku na mjesto ministra gospodarstva Ivan Vrdoljak je donio odluku o smanjenju proizvodnje električne energije iz vjetroelektrana prema Nacionalnom akcijskom planu s 1.200 na 744 MW, a sve da bi smanjio trošak za građane u razdoblju od 2013. do 2020. godine s 21 milijarde kuna poticaja proizvođačima na nešto manje od 14 milijardi kuna.

Ivan Vrdoljak je, pored uštede hrvatskim građanima od 7 milijardi kuna, također u svom mandatu ukinuo sve povlastice na otkupnu cijenu proizvedene električne energije iz vjetroelektrana, tako da je ona izjednačena s tržišnom cijenom i kao takva dalje ne opterećuje naše građane.

Ivan Vrdoljak je bio prvi ministar u Vladi RH u čijem mandatu je pojeftinila struja, 1. listopada 2013. godine i to za 10 posto.

HEP je u mandatu Ivana Vrdoljaka zabilježio najbolje rezultate u povijesti i uz smanjenje broja zaposlenih za gotovo 3.000 ostvarivao godišnju dobit od prosječno dvije milijarde kuna.
I posljednji rezultati lokalnih izbora su pokazali da Mostova politika ispraznog kritiziranja, nerada, neodlučnosti i neznanja više ne prolazi kod hrvatskih građana, a najnoviji napadi na račun Ivana Vrdoljaka i HNS-a pokazuju da Most nažalost nije sposoban biti konstruktivan sudionik hrvatske politike, niti na vlasti, niti u oporbi”, stoji u priopćenju HNS-a.

Vidi još:  Vrdoljak se vraća a nama se povraća!

Share Button
Izvor :

promise.hr

Komentari

comments

You may also like

By 

Cookies nam pomažu pri pružanju usluga. Korištenjem naših usluga, prihvaćate naše korištenje cookies-a. Vidi više

Cookies Kolačići (COOKIES) Kako bi ova web stranica radila ispravno te da bismo bili u stanju vršiti daljnja unaprjeđenja stranice u svrhu poboljšavanja Vašega iskustva pregledavanja, ova stranica mora na Vaše računalo spremiti malenu količinu informacija (cookies) . Preko 90 % svih web stranica koristi ovu praksu, no prema odredbama Europske unije od 25. ožujka 2011. obvezni smo prije spremanja kolačića zatražiti vaš pristanak. Korištenjem web stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti neće Vam biti dostupne. Što je kolačić? Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo od strane web stranice koju posjetite. Kolačići obično spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu internetski preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Kolačići mogu spremati širok raspon informacija uključujući osobne informacije (kao što je Vaše ime ili adresa e-pošte). Ipak, ova informacija može biti spremljena jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića Vama nisu vidljive. Ipak, možete promjeniti postavke internetskog preglednika tako da možete sami birati hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti, da pobrišete spremljene kolačiće automatski pri zatvaranju internetskog preglednika i slično. Kako onemogućiti kolačiće Isključivanjem kolačića odlučujete da li hoćete dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem računalu. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem internetskome pregledniku. Za informacije o postavkama kolačića, odaberite internetski preglednik koji koristite. Chrome Firefox Internet Explorer 11 Internet Explorer 7, 8, 9, 10 Safari Opera Ako onemogućite kolačiće, nećete moći koristiti neke od funkcionalnosti na web stranicama Vipneta. Što su privremeni kolačići? Privremeni kolačići ili kolačići sesije uklanjaju se s računala po zatvaranju internetskog preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju privremene podatke, poput stavki u košarici za kupnju. Što su stalni kolačići? Stalni ili spremljeni kolačići ostaju na računalu nakon zatvaranja internetskog preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju podatke, kao što su ime za prijavu i zaporka, tako da se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta određenom mjestu. Stalni kolačići ostat će na računalu danima, mjesecima, čak i godinama. Što su kolačići od prve strane? Kolačići prve strane dolaze s web-mjesta koje gledate, a mogu biti stalni ili privremeni. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pohraniti podatke koje će ponovo koristiti prilikom sljedećeg posjeta tom web-mjestu. Što su kolačići treće strane? Kolačići treće strane dolaze s reklama drugih web-mjesta (kao što su skočne ili bilo koje druge reklame) koje se nalaze na web-mjestu koje gledate. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pratiti korištenje interneta u marketinške svrhe. Da li dalicom.eu koristi kolačiće? Da, s primarnim ciljem kako bi naše web stranice vam omogućile bolje korisničko iskustvo. Kakve kolačiće koristi dalicom.eu i zašto Privremeni kolačići (engl. Session cookies) – to su privremeni kolačići koji ističu (i automatski se brišu) kada zatvorite internetski preglednik. Dalicom.eu ih koristi da omogući pristup sadržaju i omogući stvari koje možete učiniti kada se prijavite sa svojim podacima na dalicom.eu. Trajni kolačići (engl. Persistent cookies) – obično imaju datum isteka daleko u budućnosti te će ostati u vašem pregledniku, dok ne isteknu, ili dok ih ručno ne izbrišete. Dalicom.eu koristi trajne kolačiće za funkcionalnosti kao što su “Ostanite prijavljeni”, što korisnicima olakšava pristup stranicama kao registriranom korisniku. Također koristimo trajne kolačiće kako bi bolje razumjeli navike korisnika, tako da možemo poboljšati stranicu prema vašim navikama. Ova informacija je anonimna – ne vidimo individualne podatke korisnika. Da li na web-stranici ima kolačića treće strane? Ima nekoliko vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće. Ovi kolačići postavljeni su za normalno funkcioniranje određenih mogućnosti koje korisnicima olakšavaju pristup sadržaju. Za mjerenje posjećenosti dalicom.eu koristi Google analytics. Ako želite onemogućiti da vam navedeni servis spremaju kolačiće, možete to učiniti: Google Analytics Opt-out. Dalicom.eu koristi kolačiće u svrhu oglašavanja vlastitih proizvoda i usluga, te usluga i proizvoda svojih partnera koji bi korisnika mogli zanimati. Prikazivanje oglasa koje korisniku dostavlja dalicom.eu ili partner omogućuje se putem kolačića koje dalicom.eu, odnosno treća strana može postaviti u Web-preglednik korisnika. Korisnik uvijek može samostalno regulirati primanje kolačića putem postavki svojeg Web preglednika. Dodatne informacija oko isključivanja kolačića Trenutno postoji nekoliko web-stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise. http://www.allaboutcookies.org/ http://www.youronlinechoices.eu/

Close