ZABORAVITE HAARP: Ovo su pravi manipulatori vremenom!

Neki od nas vole razmišljati kako su u potpunosti odvojeni od planeta zemlje, životinja, biljka i svega što se na njemu odvija. Međutim sve su žive stvari isprepletene u masivnoj, složenoj kemijskoj reakciji i socijalnoj interakciji. Fotosinteza, disanje, truljenje, zagađivanje, različiti prirodni i ljudskom rukom stvoreni procesi i reakcije proizlaze iz činjenice da je naš planet za to zaslužan, da nema njega mi, i svi ostali organizmi ne bi mogli opstati.

Kako se znanstvene tehnike i tehnologija neprestano poboljšavaju, počinjemo otkrivati ​​da su sve stvari koje žive i ne žive na ovom svijetu međusobno povezane više no što mislimo.

Novi članak objavljen u časopisu Current Opinion in Microbiology sugerira da masivne kolonije mikroorganizama koje plutaju visoko iznad nas u stratosferi mogu zapravo imati bitan utjecaj na vrijeme. Znanstvenici su pronašli dokaze o atmosferskim bakterijama tijekom nekoliko desetljeća, no ovo je prvo istraživanje koje upućuje na to da ovaj ekosustav utječe na vremenske prilike.

Proces poznat kao bioprecipitacija je prilično jednostavan: kristali leda i kapljice vode lakše se kondenziraju oko membrana sićušnih mikroorganizama, na taj način, više mikroorganizama na nebu znači više padalina i pokrivenost neba oblacima.

Razumijevanje ovog procesa je teško, jer skupljanje primjeraka ili čak dostizanje gornjeg sloja atmosfere je skupo i to bez da se kontaminiraju uzorci s zemaljskim mikrobima, postaje gotovo je nemoguće.

Zaboravite HAARP: to su pravi manipulatori vremenom

Zabrinjavajuće je da ova studija sugerira kako ovaj mikrobni sloj naše atmosfere ima potencijal širenja bolesti širom svijeta, iako neki znanstvenici smatraju da bi tvrdnja mogla biti preuranjena, bez ikakvih podataka da bi ju podržali, ipak, kako se klima na Zemlji i dalje neprestano mijenja, razumijevanje i prepoznavanje uloge tih atmosferskih bakterija postaje sve važnija.

Ali nešto što je ovo istraživanje sigurno dokazalo je kako mikrobi i bakterije igraju veliku ulogu gotovo svakom biološkom ili prirodnom procesu, veću od onog što mislimo. Ljudska bića su u osnovi plodno tlo kolonijama mikroba, naši bakterijski suputnici imaju dubok utjecaj na sve vrste funkcija poput metabolizma, imunološke funkcije, pa čak i mentalnog zdravlja.

Kako je zemlja naš dom, tako smo i mi dom nebrojnim vrstama bakterija, i na kraju dana opet našim navikama i odlukama utječemo jedni na druge.

Komentari

comments