Zagreb plakat

Zagreb plakat

Poduzećeu vlasništvu Grada Zagreba.
2007 godine prodan je udio od 49%, j firmi Media, u vlasništvu Tiska, odnosno Ivice Todorića, koja je u strateškom partnerstvu sa firmom Com. Com. Creativ u vlasništvu Ninoslava Pavića,

Za to se Todorić obavezao: ulaganje u opremu 77,7 milijuna kuna, petogodišnju novčanu korist od čak 364,9 milijuna kuna, od čega čistu dobit u iznosu 172,9 milijuna kuna, oglasni prostor u vrijednosti 170 milijuna kuna i zapošljavanje oko 560 ljudi.
Tih 49% koštalo je 109.000.000 kuna, što je cca 30.000.000 kuna više no što su ponudili ostali takmaci, Europlakat u austrijskom vlasništvu i Outdoor Akzent u mještovom češko-hrvatskom vlasništvu.

U svojoj ponudi koja je prethodila kupoprodaji, a na osnovu koje je odluka i donesena, Media je navela da će u dvije godine od popisa ugovora dokapitalizirati Zagreb plakat u iznosu 55 milijuna kuna u sklopu kupovne cijene.
Ali, naravno tadašnji predsjednik Uprave Holdinga Slobodan Ljubičić kaže da je Media odmah nakon potpisivanja ugovora uplatila cjelokupni iznos od 109 milijuna kuna na račun Holdinga, pa nije bilo potrebe za dokapitaliziranjem.
Što se tiče ostalih obaveza, u dvije godine zaposleno je desetak montažera i činovnika, dakle NIJE zaposleno još 550 ljudi, kako je obavezano ugovorom o kupnji.
Sve investicije koje je nakon prodaje dijela vlasništva, Zagreb plakat imao, financirale su se kao i do sada, preko proračuna grada Zagreba, ili Holdinga ili iz vlastitih aktivnosti.
Drugi suvlasnik, naravno, u džep nije posizao.
Napominjem i podsjećam, radi se o Ivici Todoriću.
Pa je tako Holding odobrio pozajmicu od 5,5 miliona kuna za ulaganje u panoe, a Agrokor je uložio 100.000 kuna, da se ne bi reklo da eto, ne daje ništa.
Cijela transakcija oko prodaje bila je upravo zbog činjenice što se očekivalo da će se povećati ulaganja u firmu, što se naravno nije dogodilo, tako da Grad Zagreb daje još šest miliona kuna Zagreb plakatu, kao pozajmicu, a i smanjuje mu naknadu koju mora plaćati za plakatiranje i oglašavanje na javnim prostorima za devet na šest miliona kuna.
Ulaganja u firmu smanjivana su prvenstveno zbog nesudjelovanja ili simboličnog sudjelovanja Todorićeve Medie u ulaganju u firmu, a koja su bili dužni prema ugovoru.

Sve u svemu, posao oko prodaje Europlakatu bio je pušing.
Za Grad Zagreb, naravno
Todorić novac ne gubi na takvim transakcijama. Nikada, sve dok nije došla bolja igračica od njega.
Martina!
Lovu koju je izvlačio iz Zagreb plakata ubrizgavao je u svoj Tisak, a ne u Zagreb plakat, što je očito bila i jedina prava svrha kupovine 49% udjela te tvrtke.
U jednom trenutku je Europlakat odlučio kupiti Todorićev udio u Zagreb plakatu, ali nakon što su pregledali sve papire, pobjegli su ko vrag od tamjana.
Jer, obaveze firme bile su za popizdit. Trebalo je platiti 100.000.000 kuna i preuzeti sve nepodmirene obaveze Todorićevog dijela.
Tisak, vlasnik Medije, je na svojim kioscima rasutim po cijelom gradu postavljao i cty light panoe, za koje je trebao plaćati naknadu Gradu Zagrebu, koji mu ih je benevolentno prepustio.
To što je većini kioska odavno istekao najam, pa nije ni obračunavam, bila je samo veće lova lukavom Todoriću.
Naravno, netko mu je to i omogućio, zar ne?
Dakle, na kioscima za koje nije plaćao najam prostora Gradu Zagrebu, postavljao je city light panoe i pobirao lovu od reklama, a ta lova je trebala ući u zajedničko poduzeće.
Oko 12.000.000 kuna godišnje.
A nije.
Novce je uzimao Todorić
Vaše novce dragi Zagrepčani!
Iz vašeg jebenog prireza dragi Zagrepčani, plaćali ste jurcanje jahtom, kurčenje Balenciaga cipelama, Armani torbicama.
A malo mi je teško vjerovati da Kikaš, koji je bio dugo godina direktor, nije imao pojma o ničemu.
Glupi purgeri!
Grad Zagreb je sve to, dakako znao, ako i nisu znali, novine su se često bavile tim pitanjem.
Na upite novinara nisu nikada udostojali se odgovoriti.

Godine 2013, u vrijeme najveće otimačine imovine Zagreb plakataod strane Tiska, poduzećem je drmao gospodin Boris Guina, koji je eto, kadar blizak vrhu zagrebačkog esdepeja.

Gospodin Guina je koji je na osnovu svojih zasluga i smješten i uhljebljen u HAMAG Bicro.

Dakle, ovdje su spomenuti najveći oglašivači u gradu Zagrebu.

Oni manji, poput onih koji oglašavanju na paviljonu 12 Zagrebačkog velesajma, te još nekoliko, naravno nisu spominjani.

Uz njih je interesantno da svakog mjeseca isplaćuju pinku tajnom partneru vrlo vrlo visokom pozicioniranom SDP-ovcu. (svi podaci i detalji poznati redakciji Spectatora).
Nemojte misliti da se drug komunista po noći pentra po lojtrama i maže ljepilom i lijepi plakate za uloške ili K2D3.
Ne.
Samo uzima svoj dio zarade.
U tajnosti!

Spectator

Izvor :

Spectator

Komentari

comments