Zatvorski život Ive Sanadera: Iza rešetaka neprestano ponavlja jednu rečenicu

Ko bi gori, sad je doli izreka je koju na svojoj koži vrlo živopisno osjeća bivši premijer Ivo Sanader, nekoć alfa i omega hrvatske politike, čovjek kojemu su se mnogi klanjali i od čije su pojave strahovali.

Danas pak svi oni koji su trčkarali za Ivom ne osjećaju potrebu niti da ga komentiraju, zašto i bi, kada je on završena priča, i priča u koju je bolje ne dirati kako ne bi okrznuli i same sebe, jer za razliku od Sanadera, nitko drugi nije odgovoran za višemilijunsku pljačku, stoga što je u hrvatskom pravosuđu dovoljno u neznanju slegnuti ramenima da bi ostao gdje jesi, nedodirljiv.

Dok Sanaderovi nekadašnji suradnici danas glume razne analitičare, igraju se poduzetništva te dio njih još uvijek kormilari hrvatskom politikom, on se ipak skrasio u ne odveć ugodnu ćeliju remetinečkog zatvora. A ondje mu pak društvo pravi Željko Dolački sa kojim bivši premijer krati dane šetajući dvorištem, a tui je i nekadašnji remetinečki čuvar znan kao Šimun.

Trojac je ovo koji je iz sigurnosnih razloga smješten na posebnom odjelu, a nakon što je jednu večer prespavao sa cimerom, Sanader je odnedavno u ćeliji, tvrde upućeni sam. Dobro upućeni tvrde kako je Sanader u teškoj depresiji, nezadovoljan, frustriran te da kontinuirano ponavlja kako mu je netko smjestio.

Kako i ne bi ponavljao, kada je donedavno uživao u čarima slobode, koristeći traljavost pravosudnog sustava te smijući se naciji sa Svjetskog prvenstva u Rusiji, osmijeh je međutim splasnuo presudom Vrhovnog suda koja ga je spremila u zatvor na šest godina, a uz to, valja napomenuti kako će morati vratiti 17,45 milijuna kuna.

Tu problemima po Sanadera nije kraj jer na zagrebačkom Županijskom sudu u tijeku je proces u predmetu Ina-Mol, gdje ga terete da je od čelnika MOL-a Zsolta Hernandija primio deset milijuna eura mita, a zauzvrat ovoj mađarskoj kompaniji prepustio upravljačka prava u INI.

Autor:Iva Međugorac

Izvor :

dnevno

Komentari

comments

Vidi još:  Šest godina prdekane za Sanadera