ZDRAVSTVO I HITNA PO KUJUNDŽIĆU?! HOROR HRVATSKOG ZDRAVSTVA: Muškarac umro u Jastrebarskom, a Hitna u Zaprešiću

Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije oglasio se priopćenjem vezano za smrt mladića koja se dogodila 12. kolovoza u Zaprešiću.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Povodom događaja u kojem je preminuo gosp. M. R. dana 12. kolovoza 2018. godine na području Ispostave Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije u Zaprešiću želim u svoje osobno i u ime Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije izraziti duboku sućut obitelji preminulog te dajem slijedeću izjavu za javnost:

Uvidom u ispise poziva hitne medicinske službe za dan 12. kolovoza 2018. godine utvrđeno je slijedeće :

Telefonski poziv upućen je preko tel. broja 112 u 17:25. Razlog dojave: asmatičar, jako teško diše, u ulici Stanka Vraza S Poziv je predan Zaprešiću u 17:27.

Zbog zauzetosti zaprešićkog tima T1 koji je bio na intervenciji ( alkoholizirana djevojka bez svijesti), a samoborski tim T1 je u to vrijeme bio na intervenciji na prometnoj nesreći u Kalinovici na Staroj karlovačkoj, tim sanitetskog prijevoza iz Zaprešića u sastavu med. sestra prvostupnica i vozač ( a što je zakonski propisano ) je krenuo na intervenciju u 17:28 u Stanka Vraza S. Istovremeno Prijavna dojavna jedinica obavještava najbliži slobodan T1 tim ( Jastrebarsko) o potrebi za intervencijom.

Na mjesto intervenicije tim sanitetskog prijevoza je došao u 17:30 s punom opremom i započeo s reanimacijom. Za vrijeme pružanja reanimacije pristupio je tim T1 iz Jastrebarskog koji je došao u 17:54. Unatoč svim naporima kod reanimacije, gosp. R. je preminuo.

Na žalost, dok je Jastrebarsko ostalo bez tima T1 jer je bio na ovoj intervenciji, u isto vrijeme je preminula jedna osoba u Jastrebarskom.

Sukladno Mreži hitne medicine ( NN 49/16,67 /17) rad je organiziran na način da u smjeni radi jedan tim.

Broj timova hitne medicine utvrđen je Mrežom hitne medicine kojom je propisano po 5 timova T1 u sastavu 1 doktor medicine, med. sestra/ med. teh. i vozač za područje ispostava zajedno sa pripadajućim općinama ( Dugo Selo, lvanić-Grad, Jastrebarsko, Sveti lvan Zelina, Samobor, Vrbovec i Zaprešić ) te 10 timova u Velikoj Gorici. Nastavno na Mrežu Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije sklopio je ugovor sa HZZOom za navedeni broj timova u svakoj ispostavi.

Vidi još:  NINČEVIĆ-LESANDRIĆ ‘OPRALA’ KUJUNDŽIĆA: ‘Ne vrijeđajte me! Prošla sam kiretažu bez anestezije!’

Ovom prilikom ističem da su svi djelatnici stručno osposbljeni sa svim potrebnim tečajevima te posjeduju valjane licence. Također, Zavod za hitnu medicinu posjeduje svu propisanu opremu ( Zaprešić ima 5 defibrilatora ).

Još jedno želim istaknuti žaljenje zbog navedenog događaja, ali iz svega navedenog je razvidna da je za ovakva područja broj od 5 timova T1 nedostatan.”

Izvor :

dnevno

Komentari

comments