Žestoki klerofašistički uvod u izbornu kampanju

Predizborna kampanja je započela žestoko, biskupi, nadbiskupi i kardinal Stepinčeve crkve, ta autokefalne hrvatske katoličke crkve, su slaveći tobože misna slavlja povodom blagdana Velike gospe u svojim žestokim programatskim predizbornim korteširanjima u korist jedne političke opcije u što su pretvorili svoje propovijedi, pozvali prvenstveno vjernike ali i druge građane RH da svoj glas daju onoj političkoj opciji koja je doslovno uništila Hrvatsku priskrbivši joj laskavi naziv „muljevitog dna Evrope“.

Ne, neću ja prepričavati ono što su pojedini „dobri pastiri“ iz redova klera Stepinčeve crkve tom prigodom „iskrcali“, a bilo je dovoljno za bar dvije „Normandije“, to ćete naći na puno drugih mjesta, ja ću se baviti suštinom.

Ne, ne mislim ja da se radi o nečem novom, nečem što dosad nismo već vidjeli ili čuli, jer jesmo i to nebrojeno puta i razno-raznim povodima, a posebno na ustaškim dernecima u što su pretvorene tobožnje komemoracije od Bleiburga, preko onih kod jame Jazovka do Maclja i drugih „svetišta“ i „hodočasničkih“ meta, poput proslave Dana pobjede i Dana domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, rekao bih jedino da je žestina prelatskih izričaja i poziva na obračune bila dosad neviđena.

Čovjek se ne može ne zapitati što je sljedeće, što bi moglo biti žešće od toga, što se još s oltara može učiniti „za našu stvar“.
Mislim da bi to mogla biti jedino ekskomunikacija svih katoličkih vjernika koji će se drznuti, pa svoj glas na predstojećim izborima podariti nekoj drugoj političkoj opciji, izvan kategorije HDZ-a i „domoljubnih“ strančica i koalicijica, premda mislim, ako bi se pitalo mnoge „časne“ „prečasne“ i „preuzvišene“, takve „nesavjesne“ Hrvate bi trebalo isključiti iz hrvatskog nacionalnog korpusa, oni i tako ne zaslužuju da ih se zove Hrvatima.

Vidi još:  PROF. NEDELJKO BOSANAC: “Nacija je rezignirana, jedini izlaz iz jada i bijede je u – žutim prslucima”

Reklo bi se da bi prije tog nadasve boguugodnog čina prvo trebalo provesti lustraciju svih „udbaša“, „orjunaša“, „jugokomunista“ i drugih „mrzitelja svega hrvatskog“, te ih tako obilježene ekskomunicirati i iz Stepičeve crkve i hrvatske nacije. Samo lustracija, koja još nije ni započela, a i ne zna se kad će i hoće li uopće, je proces, tko će to dočekati, a u suštini i ne treba, jer iza KC stoji bogato iskustvo u optuživanju i osuđivanju heretika i njihovog spaljivanja na lomačama, duh sv. Inkvizicije živi u mnogim prelatima Stepinčeve crkve, tako da bi njima trebalo prepustiti da budu i tužitelji i suci i egzekutori u jednom. Sisački biskup mi se čini najpogodnijim i najkvalificiranijim za takva „časna“ pregnuća. Pravi predložak za to. A o tome da je on upravo kao stvoren za to kazuje i njegova funkcija predsjednika Vijeća HBK za ekumenizam i dijalog i člana Biskupske komisije HBK za dijalog sa SPC.
A ako je on, onako nabijen zloćom i mržnjom, čovjek ekumenizma i dijaloga, zapitajmo se onda tko to nije.

 

milanovic

 

Samo koliko god se klerofašisti iz redova Stepinčeve crkve upirali, oni neće biti uzročnici poraza SDP-a, odnosno Narodne koalicije, na predstojećim izborima, niti oni svojom retorikom ma koliko žestoka, optuživačka i prokazivačka ona bila, mogu osigurati pobjedu HDZ-a, to će kao i na proteklim izvorima učiniti Zoran Milanović bude li tokom predizborne kampanje koristio istu retoriku koju je koristio u predizbornoj kampanji, za protekle izbore.
Jedan dio glasova je već izgubio kliznuvši udesno ulaskom u koaliciju s HSS-om, koji gubitak neće moći nadoknaditi eventualni glasovi članstva i simpatizera HSS-a, jer će jedan dio tog članstva sasvim sigurno glasati za HDZ.

Dakle ne prestane li se u predizbornoj kampanji Zoran Milanović obraćati biračkom tijelu HDZ, otkuda, valjda se u to uspio i sam uvjeriti, jedan jedini glas dobiti neće, Narodna koalicija sasvim sigurno predstojeće izbore gubi.

Vidi još:  PROF. NEDELJKO BOSANAC: “Nacija je rezignirana, jedini izlaz iz jada i bijede je u – žutim prslucima”

Budući da je ideološka podjela hrvatskog nacionalnog korpusa na uvjetno govoreći antifašističku i ustašku Hrvatsku činjenica pred kojom ne valja zatvarati oči, a ona je zahvaljujući zdušnom zalaganju predsjednice RH, HDZ-a, Stepinčevce crkve i njenih depandansi kao što su Opus Dei, HRAST, „U ime obitelji“, braniteljskih udruga … dublja nego ikad, Zoran Milanović Narodnu koaliciju može dovesti do sigurne pobjede jedino ako se u predizbornoj kampanji bude obraćao isključivo „antifašističkoj Hrvatskoj“ jer ona je izborno tijelo SDP-a, a to znači potpuno odricanje ili bar ne spominjanje Franje Tuđmana, „stvaranja države“, DR-a, branitelja, „Bleiburga“, Stepinčeve crkve … sve to prepuštajući HDZ-u, koji će uvijek sakupiti svojih 25 – 30 % glasova zavisno od izlaznosti na izbore. I neka im to bude, jer s tim brojem glasova HDZ niti s MOSTOM i „domoljubima“ ne može formirati saborsku većinu, a to znači niti se dokopati vlasti. A uvjet za neophodno „umivanje“ Hrvatske pred samom sobom i pred svijetom je držati HDZ što dalje od vlasti.

Radi nespominjanja svega pobrojanog tokom predizborne kampanje Narodna koalicija sasvim sigurno ne bi izgubila nijedan glas, ali bi mnoge glasove dobila.
A kad bi još Zoran Milanović smogao snage i najavio sekularizaciju Hrvatske, reviziju sramnih Vaktikanskih ugovora, isključivanje vjeronauka iz javnih škola, a kroz smanjenje PDV-a za 1 % (toliko otprilike Stepinčeva crkva stoji državni proračun) i uvođenje crkvenog poreza za financiranje vjerskih zajednica, Narodnoj bi koaliciji donijelo bar 100.000 glasova.
I malo sam rekao, jer ljigavi paternalizam Stepinčeve crkve sve više smeta i sve većem broju iskrenih vjernika. U mojoj okolini nisam upoznao niti jednoga koji bi dijelio mišljenje s Josipom Bozanićem, a kamoli s Vladom Košićem.

Najava daljnjeg jačanja discipline na području državnog fiskusa, provođenje neophodnih reformi u području javne uprave u cilju povećanja njene efikasnosti i smanjenja troškova uvijek nosi glasove, a jednako tako brojne bi glasove donijelo zalaganje za uspostavu funkcionalnog teritorijalnog ustrojstva popraćenu decentralizacijom tako da se uspostavom samoodrživih i fiskalno autonomnih jedinica lokalne uprave i samouprave one učine odgovornima za vlastiti razvoj, ali i razvoj RH u cjelini.

Vidi još:  PROF. NEDELJKO BOSANAC: “Nacija je rezignirana, jedini izlaz iz jada i bijede je u – žutim prslucima”

Istra bi, zvali je županijom, pokrajinom, regijom …primjerice, u tom slučaju prestala lupetati o nekakvoj samostalnosti, Julijskoj republici i ne znam čemu još, jer bi u svoju nadležnost dobila brigu o svojem razvoju, školstvu, zdravstvu, cestama, policija bi bila istarska, naravno subordinirana s državne razine, jer taj sustav ne može drugačije biti funkcionalan niti efikasan … vjerujte mi svijet se radi toga ne bi srušio, niti bi RH bila manje hrvatska. Naprotiv!

Ja ne samo da znam, nego sam siguran, da Zoran Milanović ništa od toga napraviti neće i zato će nam upravo on, a ne klerofašisti iz redova Stepinčeve crkve, dovesti na vlast HDZ poslije izbora 11. 09.

Komentari

comments