ŽIVI ZID ODAO POČAST POGINULIM BRANITELJIMA U VUKOVARU

Naime, Živi zid danas je u posjeti Vukovaru odao počast najvećim hrvatskim herojima najkrvavije bitke u Domovinskom ratu. Na grad je padalo i do 11 000 granata dnevno, a u toj je bitci grad sravnjen sa zemljom.

Na današnji dan, 18. studenoga 1991., obilježavamo 26. obljetnicu Dana sjećanja na Vukovar. 87 dana grčevite borbe spasilo je ostatak Hrvatske u tim najtežim trenucima stvaranja naše države. Saborski zastupnici te vijećnici Živog zida skupa su odali počast velikim herojima koji su dali život za našu državu. Tako su od jutarnjih sati hodali u tradicionalnoj koloni sjećanja do Memorijalnog groblja iz Domovinskog rata gdje je Živi zid položio ruže zajedno s ostalim zastupnicima, braniteljima te gostima.

Živi zid smatra da je obveza sadašnjih i budućih hrvatskih naraštaja učiti na prošlim iskustvima te čuvati uspomenu na vukovarsku tragediju 1991. S posebnim poštovanjem i senzibilitetom trebali bi se odnositi prema tom gradu heroju. Žrtva koju je podnio grad Vukovar i njegovi stanovnici trajno je utkana u hrvatski nacionalni identitet kao simbol hrvatskog junaštva, otpora, požrtvovnosti, domoljublja i jedinstva. No, 26 godina nakon te velike bitke, pravo je vrijeme kada bi trebali pažljivo i mudro okrenuti nove stranice budućnosti za našu Domovinu, te nikada više ne dopustiti da se ovakvi gubitci dogode.

Ivan Vilibor Sinčić, predsjednik stranke Živi zid, dao je izjavu duboko ganut stradanjima u našoj Domovini tijekom rata
– Došli smo se danas pokloniti svim hrvatskim braniteljima koji su dragovoljno branili hrvatski Vukovar, kao i ostatak zemlje pogođen stradanjima. Mnogi su u obrani Vukovara izgubili svoje živote, bili ranjeni ili zatočeni. S toga, izražavamo duboku zahvalnost svim braniteljima, duboku bol za svim poginulima i duboko žaljenje prema svim žrtvama i njihovim obiteljima.

Danas je dan za prošlost i tugu, no pored toga Hrvatska ima i budućnost. Svi ostali dani su za nju, Hrvatska mora težiti sreći i napretku – za kraj je odlučno dodao Sinčić

Ana TomićVidi još:  IŠČUPANE MAGNOLIJE: Tajnika Tomislava Lukanića odvela policija

Izvor :

živi zid

Komentari

comments